Projektas „Mes rūšiuojam“

Projektas „Mes rūšiuojam“

Kauno Prano Daunio ugdymo centras nuo 2014 m. dalyvauja aplinkosauginiame projekte „Mes rūšiuojam“. Tai didžiausias Lietuvoje ekologinis projektas, skirtas aplinkos saugojimui, taršos mažinimui ir visuomenės ugdymui. Jo metu Lietuvos švietimo įstaigose renkamos elektros ir elektroninės įrangos, buitinės technikos, nešiojamųjų baterijų, akumuliatorių atliekos.

Gamintojų ir Importuotojų Asociacija, VšĮ „Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija“ ir VšĮ „Elektronikos tvarkymas“ projekto metu (per mokslo metus), nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio, Lietuvos švietimo įstaigose vykdo panaudotų nešiojamųjų baterijų, akumuliatorių, nebenaudojamos elektros bei elektroninės įrangos surinkimą. Projekto dalyviai už surūšiuotas ir priduotas atliekas gauna taškus, kuriuos gali iškeisti į įvairias prekes ar paslaugas (kino bilietus, ekskursijas, keliones, karines pramogas gamtoje, sporto prekes ir t.t.).

Vykdant 2021-2022 metų aplinkosauginį projektą iš švietimo įstaigų buvo surinkta:
• 363 tonos elektros ir elektroninės įrangos atliekų;
• 16 tonų baterijų atliekų;
• Bendra taškų suma prizams – 37 tūkstančiai eurų.


DĖKOJAME CENTRO BENDRUOMENEI UŽ DALYVAVIMĄ APLINKOSAUGINIAME PROJEKTE „MES RŪŠIUOJAM“.

Kviečiame centro mokinius, jų tėvelius, pedagogus ir kitus darbuotojus prisidėti prie gamtos saugojimo ir dalyvauti ekologiniame projekte „Mes rūšiuojam!

Jei turite sukauptų elektros ir elektroninės įrangos atliekų, rašykite el. paštu lina.vitkuviene@gmail.com, suderinsime jų pristatymo į centrą laiką.


2021-2022 metais Centras surinko 237 kg elektros ir elektroninės įrangos atliekų, gavo 21,84 taškus.


2019-2020 metais Centras surinko 231 kg elektros ir elektroninės įrangos atliekų, gavo 19,47 taškus, kuriuos iškeitė į prizą – stalo žaidimą „Lietuva“.

2018-2019 metais Centras surinko 349 kg elektros ir elektroninės įrangos atliekų, gavo 25,71 taškus, kuriuos iškeitė į prizą – dėlionė „Kaunas“.

2017-2018 metais Centras surinko 421 kg elektros ir elektroninės įrangos atliekų, gavo 23,91 taškus, kuriuos iškeitė į prizą – dėlionės „Lietuvos gamta“, „Didelis platus pasaulis“.

2016-2017 metais Centras surinko 425 kg elektros, elektroninės įrangos, 1 kg nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekų. Už surinktas atliekas buvo paskirti 22,53 taškai prizams. Centro mokiniams buvo nupirkta dėlionė „Pasaulis“.


KPDUC projektai: 2017 – 2023

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status