2021-2022 Integruotos pamokos, išvykos

2021-2022 Integruotos pamokos, išvykos

2022 m. birželio 15 d. Centro penktokai ir šeštokai dalyvavo integruotoje lietuvių kalbos, gamtos ir technologijų pamokoje – edukaciniame užsiėmime „Gamtos formų atspaudai“ Kauno viešojoje bibliotekoje. Jo metu čiupinėjome ir uostėme įvairius lapus, sužinojome apie jų struktūrą, tada derinome spalvas, kad galėtume gauti kuo įvairesnių ir gražesnių lapų atspaudų ant popieriaus. Tarėmės, ieškojome panašumų, dalinomės įspūdžiais ir džiaugėmės darbeliais.


2022 m. birželio 10 d. 2b ir 4b klasių mokiniai, lydimi mokytojų ir padėjėjų, išriedėjo į integruotą socialinę, pažintinę, patyriminę pamoką „Ūkio gyventojai“. „GYVAS KALNAS“ šeimininkai svetingai priėmė ugdytinius ir leido susipažinti su savo ūkio gyventojais. Vaikai plėtė žinias apie naminių gyvūnų priežiūrą, noriai ir dėmesingai apžiūrinėjo triušiukus, vištas, žąsis, antis, ožkas ir kt. Kai kurie mokiniai netgi išbandė ūkininko profesiją. Galiausiai visi draugiškai žaidė judriuosius žaidimus, vaišinosi. Visi džiugiai nusiteikę ir šiek tiek pavargę grįžo į centro mokyklą.


2022 m. birželio 7 d. d. 4a klasės mokiniai važiavo į Lietuvos jūrų muziejų, kuris randasi Klaipėdoje. Mokiniai dalyvavo edukacijoje „Pingvinai“. Vaikai daug sužinojo apie pingviniukus: jų rūšis, ūgį, svorį. Patys ketvirtokai matavosi ir lygino savo ir pingviniukų ūgį. Vaikams buvo labai smagu matyt plaukiojamčius gražuoliukus – pingviniukus. Be to, ketvirtokai stebėjo delfinų ir jūrų liūtų pasirodymą. Tai buvo smagu, gražu! Visi papietavę, važiavome prie jūros. Vaikai džiaugėsi, bėgiojo, rinko kriauklytes, akmenėlius. Pilni įspūdžių mokiniai sugrįžo į namus. Kitą dieną jie diskutavo, piešė pingvinus, delfinus, jūrą, laivus.


2022 m. gegužės 24 d. Centro 5-10 kl. mokiniai dalyvavo pažintinėje ekskursijoje „Kur renkasi krepšinio aistruoliai?“, Kauno Žalgirio arenoje.


2022 m. gegužės 16 d. 6c, 9a, 10a mokiniai su mokytojomis Egle J., Vaiva A., Audrone G. dalyvavo integruotuoje pažintinė, komunikacinėje veikloje „Pelėdų parke“. Apsilankymo Rudaminoje, Vilnaus raj. metu vaikai iš arti pamatė įvairių rūšių pelėdas, apuokus, sužinojo kiekvieno paukščio atsiradimo istoriją. Buvo galima stebėti sodyboje gyvenančius jauniklius. Sužinojo kuo šie paukščiai minta, kiek metų gyvena, kuo ypatinga šių paukščių rega ir gyvenimo būdas. Pamatė paukščius, kuriuos laukinėje gamtoje sudėtinga pamatyti.


2022 m. gegužės 12 d. 3a ir 4a klasių mokiniai su mokytojomis L. Bulioliene ir L. Borusevičiūtė važiavo į Kauno VI forto muziejų, kur vyko integruota pasaulio pažinimo, lietuvių k. ir matematikos pamoka „Karinės technikos įvairovė“. Trečiokai ir ketvirtokai klausėsi gidės, stebėjo įvairias senoviškas – karines mašinas. Jas apžiūrėjo iš vidaus. Vienos mašinos buvo skirtos vežti kariškiams, kitose net buvo kepama duona, buvo ir gaisrinė, ir sraigtasparnis, mašina – greitoji ir dar daug įvairiausių kitį mašinų… Su didžiuliu džiaugsmu vaikai lipo į įvairaus dydžio mašinas, mėgino jas „vairuoti“. Jiems buvo labai smagu! Nors oras buvo truputį lietingas, bet visi mokinukai su šypsena ir smagiais įspūdžiais grįžo į mokyklą.


2022 m. gegužės 5 d. Centro darželio vaikai vyko aplankyti gyvūnų į Zooparką, esantį PC Megoje.


2022 m. gegužės 4 d. Centro darželio ugdytiniai su pedagogais vyko į Kauno valstybinį lėlių teatrą, kuriame vyko edukacinis užsiėmimas „Svečiuose pas lėles“ (tęstinio edukacinio projekto „Lėlės ir vaikai“ renginys). Išvykos metu susipažinome su skirtingomis teatrinių lėlių rūšimis, jų gaminimo ir valdymo būdais. Norintys turėjo progą pabūti aktoriais ir atgaivinti lėles teatro Mažojoje scenoje.


2022 m. gegužės 3 d. Centro darželio Pelėdžiukų grupėje buvo vykdoma Technologijų diena.


2022 m. balandžio 27 d. 1a, 2a, 2b klasių mokiniai kartu su pedagogais ir pedagogų padėjėjomis vyko į istorinį Lietuvos respublikos prezidentūros muziejų ir dalyvavo edukacijoje „Kodas Lietuva“. Užsiėmimo metu mokiniai susipažino sus Lietuvos simboliais, spalvino Lietuvos vėliavą, dėliojo Lietuvos himno dėlionę. Pilni gerų emocijų grįžo į mokyklą.


2022 m. balandžio 21 d. centro priešmokyklinukai Nacionaliniame M. K. Čiurlionio muziejuje dalyvavo edukacijoje „Kuria ir atranda vaikai“.


2022 m. balandžio 14 d. 3a ir 4a klasių mokiniai su mokytojomis L. Bulioliene ir L. Borusevičiūtė važiavo į Kauno „Liaudės muzikos instrumentų“ muziejų, kur vyko integruota pamoka „Liaudies muzikos instrument šalyje“. Trečiokai ir ketvirtokai stebėjo, klausėsi gido pasakojimo ir patys bandė groti su įvairiais instrumentais: birbynėm, skrabalais, kanklėmis, būgnais… Vienam mokinukui labai patiko pūsti į ragą, kitam groti skrabalais, dar kitam – mušti būgną. Pilni įspūdžių mokiniai sugrįžo į klases, ten diskutavo ir džiaugėsi patirtais įspūdžiais.


2022 m. balandžio 12 d. vyko atvira integruota anglų kalbos, rusų kalbos ir etikos pamoka „Velykų simboliai ir tradicijos Lietuvoje, D.Britanijoje ir Rusijoje“. Nors veikla buvo numatyta 7a klasėje, į pamoką prisijungė ir kiti mokiniai iš 6a, 6b, 10a ir 10b klasių. Mokiniai trijomis kalbomis atliko numatytas užduotis, praktiškai išbandė Lietuvoje, Rusijoje bei D. Britanijoje žaidžiamus Velykinius žaidimus – rideno margučius, išbandė jų stiprumą, nešė su šaukštu, ieškojo paslėptų šokoladinių kiaušinių. Pamokoje taip pat apsilankė ir viešnia iš Ukrainos, kuri pristatė savo šalies Velykų simbolius ir tradicijas, tad mokiniai turėjo unikalią galimybę išgirsti ukrainiečių kalbą, pamėgino pakartoti kai kuriuos ukrainietiškus žodžius. Pamoką vedė rusų k. mokytoja L. Andriuškevičienė, anglų k. mokytoja G. Dantienė ir etikos mokytoja A. Raginaitė.


2022 m. kovo 30 d. 1a ir 2a klasių mokiniai su mokytojomis lankėsi Vytauto Didžiojo karo muziejuje, kur dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Neįveikiama pilis“ (žiūrėti). Ekskursijos vadovas Mindaugas Tamošiūnas ugdytiniams papasakojo, kaip senovėje atsirasdavo kalvos, o ant jų įmantrūs inžinieriniai statiniai – pilys, kurios šimtmečius padėjo lietuviams gintis nuo užkariautojų. Kaip juose gyveno žmonės, ką veikė? Į visus šiuos klausimus padėjo surasti atsakymus paslaptingos dėžutės. Po edukacijos apžiūrėjome eksponatus ir kupini įspūdžių, pakilios nuotaikos sugrįžome į mokyklą.


Pasaulinė vandens diena visame pasaulyje minima kovo 22 dieną. Šios dienos tikslas – skatinti sąmoningą požiūrį į vandenį ir jo didžiulę svarbą kiekvienam iš mūsų. Minint šią dieną, 8a klasėje organizuota chemijos-geografijos integruota pamoka „Vanduo – gyvybės šaltinis“ (žiūrėti). Mokiniai susipažino su gėlo vandens paplitimu ir panaudojimu Lietuvoje ir pasaulyje, sužinojo vandens savybes ir atliko įvairius bandymus. Nustatant medžiagų tirpimą vandenyje, buvo naudotos aguonos, cukrus, druska. Mokiniai patys ragavo gėlą vandenį, gamino druskingą ir sūrymą. Kodėl ledas neskęsta, kaip skaidosi spalvos vandenyje mokiniai suprato, atlikę bandymus su šiom medžiagom. Įdomu buvo tirti vandenį, bėgantį iš mokyklos čiaupo. Naudojant mikrobiologinę laboratoriją galėjome ištirti vandens pH, kietumą, amonio jonų, nitratų ir nitritų kiekį. Džiugu, kad cente naudojamas vanduo yra švarus ir tinkamas gėrimui. Mokiniai atlikdami bandymus įgijo žinių, patirties ir praktinių įgūdžių. Pamoką organizavo chemijos mokytoja Žydruolė Černiauskienė ir geografijos mokytoja Zita Talutienė.


2022 m. kovo 16 d. 3b ir 6b klasių mokiniai dalyvavo pamokoje „Knygnešių pėdomis“ (žiūrėti), kuri vyko Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Lietuvos Knygnešio dienos minėjimas tęsėsi Vienybės aikštėje. Vaikai išklausė pasakojimą apie knygnešio istoriją, apžiūrėjo kitas ekspozicijas muziejaus kiemelyje ir patyrė daug džiugių emocijų.


2022 m. vasario 24 d. 2b ir 4b klasių mokiniai su mokytojomis L. Kolpakova, R. Venckute ir padėjėjomis Geidvile ir Laura vyko į skaitmeninę-daugialypę erdvę, kur vyko integruota fizinio ugdymo, pasaulio pažinimo ir dailės pamoka „Nuostabusis spalvų ir ženklų pasaulis“ (žiūrėti). Čia mokiniai išbandė dešimtis interaktyvių atrakcijų, kurių dėka aktyviai judėjo, išbandė daug naujų skaitmeninių priemonių, kūrybiškai atliko skirtas užduotis. Išbandė interaktyvių sienų ir grindų spalvų gamas, tyrinėjo, eksperimentavo skaičiavo, piešė ir kūrė superherojus. Tiek daug teigiamų emocijų pasisėmė daugialypėse erdvėse, kad net nenorėjo išvažiuoti. Smagu, kai pamoka gali tapti pritraukiančia ir skatinančia kūrybiškumą aktyvia veikla.


2022 m. vasario 24 d. 3a ir 4a klasių mokiniai su mokytojomis L. Bulioliene ir L. Borusevičiūte važiavo į Kauno Velnių muziejų, kur vyko integruota edukacinė pamoka „Kaip man pasiruošti Užgavėnių šventei?“ (žiūrėti). Trečiokai ir ketvirtokai stebėjo daugybę dailininko Antano Žmuidzinavičiaus surinktų eksponatų: įvairiausio dydžio velnių. Vieni išdrožti iš medžio, kiti iš molio, dar kiti nupiešti arba sukurti iš metalo. Vienam mokinukui labai patiko didžiulis velnias, kitam indai, ant kurių buvo nupiešti velniukai. Mokiniai sužinojo ir pamatė įvairių tautų velnius ir kitokius demonus, apžiūrėjo dailininko dirbtuvę. Pilni įspūdžių mokiniai sugrįžo į klases, ten diskutavo ir patys gamino įvairias Užgavienių kaukes.


2022 m. vasario 10 d. 6c, 9a, 10a klasių mokiniai dalyvavo edukacijoje „Jaunasis mokslininkas“ (žiūrėti). Edukacijos „Spalvų kūrimas mėgintuvėlyje“ tikslas – supažindinti ugdytinius, kaip galima pasigaminti, išgauti įvairias spalvas iš turimų keturių pagrindinių. Mokiniai gavo savo asmenines priemones: mėgintuvėlį ir pipetę, kurių pagalba galėjo kurti ir stebėti naujai atsirandančias spalvas. Su dideliu susidomėjimu vaikai stebėjo, kaip keičiasi spalvos ne tik pačių, bet ir draugų mėgintuvėliuose. Kitas „mokslinis“ bandymas – „Vulkano gamyba“. Jo metu mokiniai, savo pačių pasigamintuose vulkanuose, įdėmiai stebėjo spalvų ir formų išsiveržimą. Ši naujai pažinta veikla mokiniams sukėlė daug teigiamų emocijų ir po veiklos pirmas klausimas buvo: „Kada vėl atliksim bandymus“?


2022 m. vasario 8 d. 5b ir 6c klasių mokiniai vyko į A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklą. Saugaus eismo miestelyje „Saugėnai“(žiūrėti), kur įkurta improvizuota gyvenamoji zona su šaligatviais, kelio ženklais, viaduku, imitacine degaline, traukinių stotimi, mokykla, net policijos komisariatu, mokiniai įtvirtino saugaus eismo įgūdžius ir bendrą supratimą apie keliuose galiojančias taisykles. Iš miestelio mokiniai keliavo pas edukatorę Zitą, kuri pravedė įdomią edukaciją „Eismo gidas“.


Kaip išmokti praktiškai atpažinti geometrines figūras? Ogi labai paprastai vykti į edukaciją „Geometrinių figūrų šalyje“(žiūrėti). 2b ir 4b klasių mokiniai 2022 m. sausio 25 d. tyrinėjo, lavino loginį mąstymą, eksperimentavo kokias figūras galima rasti aplinkoje. Ačiū žaidimo kambario administracijai už puikiai praleistą laiką.


2022 m. sausio 18 d. 1a ir 2b klasės mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Spalvoto stiklo žaidimai“ (žiūrėti), kuris vyko Kauno „Stiklo namuose“. Užsiėmimo metu mokiniai tapo tikrais menininkais. Įvairiomis kūrybinėmis medžiagomis puošė pasirinktą ruošinį, džiaugėsi darbeliais, patyrė daug teigiamų emocijų.


2022 m. sausio 6 d. darželyje vyko teatralizuota atvira veikla „Trijų karalių kelionė“ (žiūrėti). Karaliai keliavo per tolius. Keliaudami pažino mirą, auksą ir smilkalus. Apsilankė Išminties, Atvirumo, Dalinimosi Karalystėse. Parsivežė žinią: jog ne tik dovanoti, bet ir gebėti priimti dovanas išmintinga. Išminties, dovanų ir linksmumo linkime ir Jums!


Darželio Pelėdžiukų grupės ugdytiniai šventišką penktadienį, 2022 m. gruodžio 31 d., šildėsi prie krosnies, Pyplių ūkyje, Kauno rajone. Barstė miltus, tyrinėjo puodynes, raitė raitė tešlą (žiūrėti) kol Naujus Metus išraitė – 2022. Kuo geriausių 2022 m. visai KPDUC bendruomenei nuo mažiausio iki didžiausio!


Kaip gera, kad spaudžiant šaltukui Kaune Šiltos Kalėdos. 6c klasės mokiniai gruodžio 21 d. aplankė stebuklų sodą (žiūrėti) pačioje miesto širdyje. O vaikų džiaugsmui sutikome ir patį Kalėdų senelį. Kaip gera laukti Kalėdų!


2021 m. gruodžio 17 d. 10b klasėje muzikos pamoka (žiūrėti) vyko kitaip. Iš pat ryto kabinete mus neįprastai pasitiko DJ Marius su muzika, kuri tiesiog vertė susirinkusius judėti. Prisistačius DJ meistrui, mokiniai uždavė jam klausimų, kurie padėjo pažinti šią įdomią ir populiarią šiuo metu profesiją. Pamoka pralėkė kaip mat – muzikos ritmai, sąskambiai suteikė gerą nuotaiką visiems dalyvavusiems.

2021 m. gruodžio 16 d. 3a ir 4a klasių mokiniai su mokytojomis L. Bulioliene ir L. Borusevičiute važiavo į Kauno senamiestį prie Žaliaskarės eglutės, kur vyko integruota pasaulio pažinimo pamoka „Šventų Kalėdų dvasia aplanko visus“ (žiūrėti). Trečiokai ir ketvirtokai grožėjosi Kauno Žaliaskare eglute. Pilni smagių įspūdžių sugrįžo į klases, ten diskutavo ir piešė Kalėdinius sveikinimus.


Kad šventų Kalėdų laukimas būtų šviesus ir prasmingas gruodžio 16 d. 6b klasės mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Spalvoto stiklo žaidimai“ (žiūrėti). Ir kokie nuostabūs yra jų darbai!


2021 m. gruodžio 16 d. 2b klasės mokinukai prisikepę šventinių meduolių vyko į Kauno lėlių teatrą švęsti „Princesės gimtadienio“ (žiūrėti). Daugybę džiaugsmingų emocijų mums dovanojo aktoriai su savo pagalbininkėmis lėlėmis. O kur buvęs, kur nebuvęs visus aplankė Kalėdų senelis, atvykęs iš pačios šiaurės. Na o grįžę į centrą radome didžiausią maišą DOVANŲ🤩. Gera laukti Kalėdų…


2021 m. gruodžio 13 d. LAB Kauno padalinyje 5b, 7a ir 10b klasių mokiniai ir mokytojos D. Kauklienė, J. Strebeikienė, G. Petkuvienė, dalyvavo integruotuoje istorijos, lietuvių kalbos ir pilietiškumo pamokoje „Žvakių liejimas iš natūralaus bičių vaško“ (žiūrėti). Edukatorė Skaidra supažindino su vienu seniausiu amatu – žvakių gamyba. Dalyviai buvo apsupti kvepiančio bičių vaško aromato ir pasigamino sau žvakę.


Pamokos gali vykti mokyklos suole ar kitose edukacinėse erdvėse. 2021 m. gruodžio 10 d. 2b klasės mokiniai su mokytoja Laimute atvyko į pačią Kauno miesto širdį – Rotušę. Čia buvo pravesta integruota dailės ir pasaulio pažinimo pamoka – ekskursija „Nuo pilies iki Rotušės, kaip puošiasi miestas“(žiūrėti). Čia ugdytiniai stebėjo miesto puošybos elementus, gėrėjosi pasakiška plasnojančių drugelių kompozicija, kuri miesto eglę pavertė stebuklų šalies simboliu. Visi kartu apžiūrėjome Kalėdų senelio namą ir grįžę į centrą nusprendėme parašyti jam nuotaikingą laišką… Pasisėmę meninių idėjų kursime ir dovanosime kitiems savo rankdarbius. Gera laukti Kalėdų!


2021 m. lapkričio 25 dieną, Garliavos Jonučių progimnazijoje vyko Kauno rajono 3-4 klasių mokinių konferencija „Pažinimo džiaugsmas su STEAM. Ieškok, stebėk, atrask, pasidalink“ (žiūrėti). Centro 6a klasės mokiniai dalyvavo konferencijoje. Sužinojo, pamatė ir išgirdo daug naujų dalykų. Mokiniams įteiktos padėkos už dalyvavimą.


2021 m. lapkričio 25 dieną 3a ir 4a klasių mokiniai važiavo į Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejų, kur vyko integruota pasaulio pažinimo pamoka „Kuriuos gyvūnus žinau? Kuriuos mačiau“ (žiūrėti). Trečiokai ir ketvirtokai stebėjo daugybę eksponatų: įvairius paukščius, gyvūnus, roplius, drugelius ir dar daugybę eksponatų. Ypač buvo smagu paskutinėje salėje, kur pamatė daugybę gyvūnų. Vienam mokinukui labai patiko meška, kitam žirafa, dar kitam drambliukas… Pilni žinių ir įspūdžių sugrįžo į klases, ten diskutavo ir piešė labiausiai patikusius gyvūnus. 3a kl. mokytoja L. Buliolienė, 4a kl. mokytoja L. Borusevičiūtė


2021 m. lapkričio 19 dieną 1a, 2b, 3b klasės mokiniai dalyvavo socialinių-buitinių įgūdžių veikloje „Į svečius pas draugus“ (žiūrėti). Kartu su popamokinės veiklos pedagogėmis Jūrate B., Jolanta K. ir Solveiga V. mokėsi vaflių tešlos gaminimo ir kepimo subtilybių, tobulino bendravimo įgūdžius, patyrė daug teigiamų emocijų.


2021 m. lapkričio 16 dieną 2a klasės mokiniai su mokytoja Alma M. vyko į VDU Botanikos sodą, kur dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Aromatiniai augalai ir eteriniai aliejai“ (žiūrėti). Užsiėmimo metu mokiniai stebėjo, kas vyksta sumaišius rūgštinius ir šarminius tirpalus, gamino „drambliukams“ dantų pastą. Vėliau dubenėliuose trynė valgomąją druską, maišė ją su eteriniais aliejais ir pasigamino savo namams aromatinę vonios druską.


2021 m. spalio 21 dieną 3a ir 4a klasių mokiniai su mokytojomis L. Buliolienė ir L. Borusevičiūtė ėjo į Kauno Ąžuolyno parką, kur vyko integruotos fizinio ugdymo, pasaulio pažinimo, lietuvių kalbos pamokos „Stebėkime ir užrašykime rudens požymius“ (žiūrėti). Trečiokai ir ketvirtokai stebėjo rudens gamtą, bėgiojo po Ąžuolyną, žaidė, sportavo. Ypač džiaugėsi pamatę gražutę, su pūsta uodegyte voveraitę, bandė net pavyti… Truputį pavargę, bet pilni įspūdžių sugrįžo į klases ir vėl smagiai dalijosi patirtais įspūdžiais.


2021 m. spalio 18 dieną 2b klasės mokiniai vyko į VDU botanikos sodą, kuriame buvo pravestas projekto „Aš myliu kūrybą“ edukacinis užsiėmimas „Aromatiniai augalai ir eteriniai aliejai“ (žiūrėti). Užsiėmimo metu vaikai uostė augalus, aromatinius aliejus, teko išbandyti kvapniosios druskos su eteriniais aliejais gamybos procesą ir pagaminti dramblio pastą. Pilni gerų emocijų grįžo į centrą.


2021 m. spalio 15 d. 2b klasės mokiniai vyko į Kauno T. Ivanausko zoologijos muziejų. Edukacijoje „Gyvūnų įvairovė“ (žiūrėti) vaikai susipažino su įvairiausiais gyvūnais: pradedant žuvimis ir baigiant egzotiškais plėšrūnais. Kai kuriais gyvūnais mokiniai ypatingai domėjosi, tyrinėjo jų būtį, skaitė jiems rūpimą informaciją. Veikla skirta spalio 4 pasaulinei gyvūnų dienai paminėti.


2021 m. spalio 6 d. 2c ir 5c klasės mokiniams vyko integruota pažintinės-fizinės veiklos pamoka „Prie ąžuolo“ (žiūrėti) Kauno Ąžuolyno parke. Čia skaičiavo kaštonus, iš lapų dėliojo skaičius ir džiaugėsi gražiu rudeniu.


2021 m. spalio 7 d.  vyko edukacinė išvyka į MOLIŪGŲ KIEMĄ (žiūrėti). Auksinis ruduo išviliojo darželio vaikučius pabėgioti po moliūgų lauką. Paliesti, pakilnoti, paragauti ir drauge pabūti.


2021 m. rugsėjo 18 d. įvyko 1b klasės mokinių ir mokytojo Valdo U. pirmoji išvyka į Marvelės slėnį, kur buvo pravesta integruota pažintinės ir komunikacinės veiklos pamoka „Ankstyvieji rudens požymiai Marvelės slėnyje“ (žiūrėti). Puiki pradžia ir naujos patirtys.


KPDUC renginiai 2018-2023

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status