2021-2022 Parodos – Akcijos

2021-2022 Parodos – Akcijos

2022 m. birželio 13 d. Centro mokyklos lauko erdvėse 

vyko praktinė edukacinė veikla „Saugus su paspirtuku“. Mokiniai pasikartojo saugaus eismo taisykles, kartu su „Būk saugus“ būrelio vadovais, prisiminė, kaip elgtis gatvėje einat ar važiuojant paspirtuku. Renginio metu gerą nuotaiką sustiprino ir dovanėlėmis apdovanojo į svečius atvykusi vaikų draugė Lapė, kuri vaikams palinkėjo gerų vasaros atostogų, būti saugiems ir atsakingiems.


2022 m. gegužės 1-20 d. Kauno Prano Daunio ugdymo centro pedagogės E. Darulienė, R. Andriušienė ir Ž. Žymantienė organizavo respublikinę virtualią kūrybinių darbų parodą „Bitės darbininkės“, kurioje dalyvavo individualių ugdymosi poreikių turintys mokiniai iš šešių ugdymosi įstaigų. Dėkojame pedagogams padėjusiems mokiniams įgyvendinti kūrybines idėjas ir sumanymus. Kviečiame pasidžiaugti darbeliais.


2022 m. gegužės 18 d. 8b klasės mokiniai su mokytoja V.V. Tjell dalyvavo popietėje „Martyno Mažvydo KATEKIZMO leksikos įvairovė ir žodynėlio sudarymas“, kuri buvo skirta Lietuvių kalbos dienoms. Visą mėnesį mokiniai skaitė M. Mažvydo „Katekizmą“ ir atliko užduotis: skaičių reikšmių vartojimas knygoje (mokinys Matas Civilka) ir senovinių žodžių žodynėlio sudarymas Brailio raštu (mokinė Kristina Balnanosytė). Centro bibliotekoje jie analizavo M. Mažvydo „Katekizmą“ ir pristatė savo darbus. Be to, mokiniai susipažino su „Dabartiniu lietuvių kalbos žodynu“, jo sandara ir sužinojo, kad žodyną jau galima skaityti ir skaitmeniniu formatu. Mokiniai, tyrinėdami pirmą lietuvišką knygą, įgijo daug patirties ir žinių.


Norėdami atkreipti dėmesį į pakartotiną atliekų panaudojimą, centro bendruomenė 2022 m. balandžio mėnesį buvo įtraukta dalyvauti parodoje „Dirbiniai iš nieko“ (žiūrėti). Tokiu būdu norėta skatinti vaikus rinktis tvarų gyvenimo būdą, tausoti ir, jeigu tik įmanoma, žaliavas ir daiktus panaudoti antrą kartą. Antrinių žaliavų panaudojimo idėjos galėjo būti išpildytos įvairia technika ir naudojant įvairias antrines žaliavas. Dėkojame 1a, 2a, 2c, 4a, 5a, 5c, 6a, 6b,7a, 8a, 8b, 9a,10a,10b klasių mokiniams ir klasių vadovams bei auklėtojoms už kūrybiškumą ir originalumą. Visi pateikti darbai atitiko vertinimo kriterijus. Klasės apdovanotos Padėkos raštais. Dėkojame visiems dalyviams. Mokinių darbai bus pristatyti Lietuvos mokinių A. Basalyko aplinkotyros darbų konferencijoje. Projektą koordinavo centro istorijos mokytoja Jolanta Strebeikienė, chemijos mokytoja Žydruolė Černiauskienė ir geografijos mokytoja Zita Talutienė.

2022 m. balandžio mėn. 13 d. centre įvyko susitikimas su rašytoja, dailininke, keramike Ramune Savickyte. 1a, 2a, 4a, 5b klasių mokiniams rašytoja pristatė savo knygą „Adelės dienoraštis“ ir paskaitė iš jos ištraukų. Be to, autorė papasakojo apie savo kūrybą, piešė knygos „Adelės dienoraštis“ personažus. Mokiniai atidžiai sekė kiekvieną rašytojos rankos judesį, kaip po netikėto brūkštelėjimo „gimdavo“ princesė, katinėlis, šuniukas ir kt. 5b klasės mokinė Vytautė visiems parodė savo piešinius ir lentoje nupiešė mamą. Rašytoja Ramunė Savickytė labai šiltai bendravo su mokiniais ir kiekvienam padovanojo po spalvinimo knygelę „Adelės ruduo“. Mokiniai ir mokytojai dėkingi rašytojai už apsilankymą Kauno Prano Daunio ugdymo centre.


Centro darželio priešmokyklinės grupės ugdytinės Kotrynos piešinių paroda. Balandis – autizmo pažinimo mėnuo. Autizmas – tai visą gyvenimą trunkantis sutrikimas, kuriam būdingi kalbos, socialinės sąveikos sunkumai. Vinco Kudirkos muziejus šia proga savo languose pristato šešiametės Kotrynos piešinių paroda. Kotryna, mergaitė turinti autizmo sutrikimų, todėl aistrą piešti būtų galima laikyti jos ypatinguoju interesu. Pirmuosius piešinukus Kotryna pradėjo raityti būdama vos dviejų. Piešimas jai yra savęs, savo nuotaikų, pažintos aplinkos, matytų istorijų ir vaizduotės vingių išraiška. Ypatingasis interesas – tai poreikis domėtis tam tikra tema ar apie ją kuo daugiau sužinoti. Tai gali būti knyga, aktorius, dinozaurai, traukiniai, filmas – bet kas. Ypatingasis interesas yra labai svarbus autistiškų vaikų ugdymo procese, nes padeda rasti kontaktą su paprastai uždarais vaikais. Kotrynos ypatingas interesas yra piešimas. Trauka menui matyti ne vien piešiant, Kotryna su užsidegimu ir sėkmingai vinguriuodama personažų intonacijas įgarsina išmoktas pasakas ir eilėraščius, dėka geros klausos ir atminties – puikiai traukia girdėtas daineles.

2022 m. kovo 21-25 dienomis specialioji pedagogė S. Dogadajeva ir pradinių kl. mokytoja V. Barkauskienė organizavo respublikinę virtualią kūrybinių darbų parodą „Mano mylimas augintinis“ (žiūrėti), kurioje dalyvavo specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai iš visos Lietuvos. Mokinių kūrybiniai darbai suteikia daug džiaugsmo ir teigiamų emocijų. Dėkojame pedagogams padėjusiems mokiniams įgyvendinti jų kūrybines idėjas.


Kovo mėnuo – BE PATYČIŲ. 2022 m. kovo 18 d. 1-10 klasių mokiniai dalyvavo bendroje pamokoje „Be patyčių“ (žiūrėti). Pamoką vedė centro psichologės Urtė ir Ugnė. Mokiniai aktyviai dalyvavo pamokoje, atsakinėjo apie paplitusias teisingas ir klaidingas nuomones patyčių tema. Taip pat atliko popieriaus lankstymo užduotį pagal vienodą instrukciją ir pastebėjo, kad rezultatas gavosi skirtingas – juk mes visi skirtingai matome ir suvokiame pasaulį, kuris dėl to tampa spalvingas ir įdomus!


2022 m. vasario mėnesį 1-4 kl. mokytojos organizavo mokinių ir jų šeimos narių fotografijų parodą „Švenčia miestas – švenčiu aš“ (žiūrėti).


2022 m. vasario 28 d. (pirmadienį), 8 val. KPDUC mokytojai, mokiniai ir visi darbuotojai dalyvavo visuotinėje istorijos pamokoje. Tai buvo Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos (LŠMPS) inicijuota palaikymo UKRAINAI akcija Lietuvos mokyklose.  LŠMPS pirmininko pavaduotojas ir istorijos mokytojas Audrius Jurgelevičius pravedė nuotolinę visuotinę istorijos pamoką apie Ukrainą, jos šimtmečių istoriją, valstybingumo šaknis. Pamoka buvo transliuojama tiesiogiai internetu, ją galima peržiūrėti bet kuriuo metu.

#MEPA – Istorijos pamoka Lietuvos mokiniams: paneigė apie Ukrainą ir ukrainiečius skleidžiamas istorijos klastotes.


2022 m. sausio – vasario mėn. centro mokytojos Eglė J. ir Laimutė K. organizavo Kauno miesto ugdymo įstaigų mokinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, piešinių virtualią parodą „Kaunas – Lietuvos širdis“ (nuostatai).

„Gražu, gražu mūsų Lietuvoj“ – suskamba mintyse Maironio eilės, bežiūrint į mokinių darbelius. Visi susivienijome pagerbti savo gimtąjį miestą, tapusį Europos kultūros sostine 2022. Koks didingas ir ypatingas mūsų miestas KAUNAS. Ne veltui sakoma „Kaunas yra Kaunas“. Džiaugiamės kiekvienu jaunuoju menininku, kuris puoselėjo savo meilę Kaunui, atlikdamas nepakartojamą darbelį.

Kviečiame visus drauge pasidžiaugti Kauno mokinių piešinių virtualia paroda „KAUNAS – LIETUVOS ŠIRDIS“.


Darželio ugdytinių darbelių paroda „Mano šalis“ (žiūrėti), skirta Vasario 16-ajai paminėti.


Nuo 2021 m. gruodžio 16 d. iki 2022 m. sausio 28 d. mokykloje vyksta kūrybinių darbų paroda „Smaragdinės Kalėdos“ (nuostatai). Netrukus pajausime švenčių dvasią… Kūčios, Kalėdos, Naujieji Metai. Prisiminkite tai, kas gera, gražu, kas visuomet sušildo širdį. Linkime sulaukti ir pajusti Šv. Kalėdų stebuklą, įgauti naujos patirties ir įkvėpimo ateinančiais 2022 metais!


2021 m. lapkričio – gruodžio mėn. centro mokytoja metodininkė J. Prasauskienė ir specialioji pedagogė S. Dogadajeva organizavo Respublikinę kūrybinių darbų parodą iš antrinių žaliavų „Kūrybinės Kalėdos“ (žiūrėti), kurioje dalyvavo specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai iš įvairių Lietuvos ugdymo įstaigų. Norime pasidžiaugti mokinių ir ugdytojų kūrybiniais darbais bei palinkėti ateinančiais metais neblėstančio kūrybiškumo dalyvaujant įvairiose parodose!


5b klasės mokinė Vytautė gruodžio mėnesį dalyvavo respublikinėje virtualioje kūrybinių darbų parodoje „Kalėdinis burbulas 2021“ (žiūrėti). Dėkojame Vytautei už puikų darbelį ir linkime kūrybingų metų.


Vienatvę jaučia ne tik žmonės, bet ir gyvūnai. Jie  žino ką reiškia – būti nelaimingiems ir vienišiems. Jie daug vargų patyrė, jų širdutės tapo tik dar meilesnės, o žmogaus meilė – brangiausia vertybė. Jie vis dar svajoja – apie namus, minkštą lovą, paglostukus, švelnumą. Ar išpildys kas nors jų svajas ir padovanos šiltą glėbį ir meilę? Gyvūnėlių svajones pildė visą lapkričio mėnesį antrus metus iš eilės mūsų Prano Daunio ugdymo centro bendruomenė. Vyko gerumo akcija „Nebūk abejingas – ištiesk pagalbos ranką beglobiui gyvūnui“ (žiūrėti). Akcijos organizatorė mokytoja Vilma Barkauskienė. Labdara buvo skiriama „VŠĮ Lauros prieglaudėlės“ beglobiams gyvūnėliams. Pedagogai, įstaigos darbuotojai, tėveliai ir jų vaikai nešė dovanas keturkojams. VŠĮ „Lauros prieglaudėlė“ vadovė Laura Ališauskienė dėkoja visiems prisidėjusiems prie gerumo akcijos. Sėkime gerumo sėklas, kurios vieną dieną tikrai išaugs ir sužydės gražiausiais žiedais. Niekas kitas to už mus nepadarys, kiekvienas tai turi pradėti daryti pats – tuomet dalinimasis gėriu augs“. Ačiū už jūsų gerumą!!! „Gyvūnai yra patikimi, kupini meilės, nuspėjami savo veiksmais, dėkingi ir ištikimi.“ – Alfredas A. Montapertas.


2021 m. spalio 18-24 d. darželyje buvo parengta darželio bendruomenės kūrybinių darbų paroda „Rudens gėrybių paradas“ (žiūrėti). Darželis puošiasi rudens dovanomis.


Nuo 2019 metų valstybės įmonė Lietuvos automobilių kelių direkcija spalio trečiąjį ketvirtadienį yra paskelbusi Atšvaitų diena (žiūrėti). Šią dieną norima priminti eismo dalyviams (pėstiesiems, kartu ir keleiviams bei vairuotojams), kad prasidėjęs ilgėjantis tamsusis paros metas, dažnai nepalankūs orai (lietus, dargana, rūkas) sunkina matomumą kelyje, skelbiama pranešime žiniasklaidai. Būkime saugūs ir matomi kelyje. Būrelis „Būk saugus“ pasirūpino priemonėmis, o Centro mokiniai pasigamino šaunius atšvaitus. https://www.lrt.lt/…/minint-atsvaitu-diena-pareigunai…


2021 m. spalio 12 d. darželio vaikai dalyvavo ugdymo įstaigų akcijoje „Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną“ (žiūrėti), skirtoje Tarptautinei psichikos sveikatos dienai (spalio 10 d.) paminėti. Vaikai piešė, kūrė, gamino šypsenas, ieškojo jų knygelėse, veidrodžiuose, balionuose, klevo lapuose, po stalu ir ant stalo, koridoriuje ir grupėse. Padėkime vaikams šypsenas kuo dažniau rasti ir mūsų visų veiduose!


2021 m. spalio mėnesį darželyje organizuota ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų bendrų darbų paroda „Rudenėlio atspindžiai“ (žiūrėti).


2021 m. rugpjūčio mėn. mokytojos L. Kolpakova, E. Darulienė parengė Kauno Prano Daunio ugdymo centro mokinių fotografijų parodą „Vasaros atradimai“ (žiūrėti). Vasara, tai toks metas, kai visuomet šypsaisi ir lauki saulės spindulių. Vasara, tai metas, kai maudaisi jūroje ir statai išsvajotas smėlio pilis. Vasara, tai metas, kai keliauji ir atrandi daug įspūdingų neužmirštamų akimirkų! Kviečiame pasigrožėti centro moksleivių vasaros įspūdžiais!


KPDUC renginiai 2018-2023

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status