2022-2023 Edukacijos

2022-2023 Edukacijos

2023 m. birželio 8 d. 7a, 7b ir 8a klasių mokiniai Maironio lietuvių literatūros muziejuje dalyvavo lietuvių kalbos ir literatūros pamokoje – edukacijoje „Svečiuose pas Maironį“. Klausėmės pasakojimo apie Maironį – kunigą ir poetą, atlikome užduotis, lankėmės bute – muziejuje. Visos šios edukacijos veiklos yra pritaikytos vaikams, turintiems ASS.


2023 m. birželio 6 d. pradžioje 3a ir 4a kl. mokiniai dalyvavo Kauno kolegijos projekto „Įtraukiųjų sveikatos priežiūros paslaugų teikimas, vaikams, turintiems ASS“ edukacinėje programoje. Medicinos fakulteto katedros dėstytojos žaidybine ir vaizdine forma mokinius supažindino su dažniausiai atliekamomis slaugos procedūromis. Ne paslaptis, kad jos tikrai nėra malonios vaikams, todėl toks susipažinimas padės ateityje ramiau jaustis gydytojo kabinete.

Straipsnis Kauno kolegijos svetainėje/2023-06-14


2023 m. birželio 6 d. 1a kl. mokiniai vyko į Garliavą, kur dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Pažink žirgą“ „Zorro“ žirgyne. Susipažino su visais gyventojais: žirgais, ožkomis, katėmis ir šėrė juos. Mokėsi šukuoti žirgus, jodinėjo jais. Mažieji raiteliukai mėgavosi prisilietimais prie žirgo ir žodžiais neįvardijamu ryšiu.


2023 m. birželio 5 d. 3c kl. mokiniai svečiavosi Rumšiškėse pas arkliukus! Čia jiems vyko integruota pažintinė ir komunikacijos veikla „Žirgo pažinimas iš arti”. Tai buvo gerų emocijų pliūpsnio, įspūdžių ir malonaus nuovargio edukacija. Nors pradžia buvo nedrąsi, tačiau vaikai su arkliuku greitai susidraugavo, sužinojo įvairių faktų apie jį: vardą, amžių, kokiuose filmuose vaidino. Edukacijos metu vaikai tobulino komunikavimo, SESG ir pažinimo kompetencijas.


2023 m. birželio 5 d. 3a, 6b, 8b klasių mokiniai lankėsi Rumšiškių buities muziejuje, kur dalyvavo praktiniame užsiėmime „Sėski ant žirgelio“. Mokinius sutiko ir užsiėmimą vedė puiki instruktorė Justina Jazdauskaitė. Ji papasakojo, ką veikia žirgai kiekvieną dieną, net kai nėra lankytojų, jų priežiūrą, pomėgius. Vaikai galėjo žirgą paglostyti, sušukuoti karčius, pavaišinti jį skanėstais. Vėliau supažinę su saugos taisyklėmis, drąsiausieji mokiniai dalyvavo jojimo pamokėlėse. Jodinėjimas suteikė ugdytiniams daug neužmirštamų emocijų, atjautą ir meilę gyvūnams.


2023 gegužės 22 d. 1a kl. mokiniams vyko edukacinis užsiėmimas – A. Jay knygos „Bitė ir aš“ garsiniai skaitymai, Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje. Šios knygelės istorija visiems priminė, kad draugystė gali pakeisti pasaulį!


2023 m. gegužės 18 d. centro mokiniai turėjo galimybę dalyvauti socialinių, pažintinių įgūdžių patyriminėje veikloje edukacijoje „Aš lankausi pas gydytoją“. Edukaciją vedė Centro 5b kl. mokinio mamytė Lina kartu su savo kolege kita Lina. Abi edukatorės – profesionalios medicinos darbuotojos. Vaikai lietė, išbandė, čiupinėjo įvairius pačius tikriausius medicininius prietaisus. Ši patirtis vaikams leis pasijusti bent šiek tiek drąsesniais lankantis pas gydytoją. Didelis AČIŪ Linai ir Linai!


2023 m. gegužės 12 d. 5a, 8a, ir 9b klasės susitiko su vaikų rašytoja, dailininke, keramike Ramune Savickyte. Viešnia pristatė savo naujausią knygelę „Adelės dienoraštis. Vasara“, skaitė ištraukas. Autorė parodė, kaip gimsta iliustracijos knygelėse. Nuostabi dovana – knygelės su rašytojos autografais. AČIŪ!


2023 m. gegužės 3 d. 1b klasėje vyko garsiniai N.Kinner knygos skaitymai „Kaip kiškis drąsos ieškojo“. Pasakos nukelia į pasaulį, kuriame ugdomi sensoriniai gebėjimai, kūrybiškumas, turtinamas žodynas.


2023 m. balandžio 19 d. 1b ir 3b klasės mokiniai dalyvavo edukacijoje „Piešimas smėliu“, kuri vyko Raudondvario dvare. Jos metu centro pradinukai stebėjosi pavasariškai gražia dvaro aplinka ir margino spalvotu smėliu įvairius vaikiškus paveikslėlius. Šis kūrybinis procesas mažiesiems menininkams leido kurti, žaisti su spalvomis ir pasinerti į fantazijų pasaulį! Tai buvo integruota lietuvių k., pasaulio pažinimo, dailės pamoka – edukacija „Vaikučių Velykėlės“, piešimas smėliu.


2023 m. balandžio 5 d. 8a kl. mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Baltų ženklai ir simboliai“, kuris vyko A. ir P. Galaunių namuose – muziejuje. Jo metu mokiniai išgirdo įstabias istorijas bei legendas, patys margino kiaušinius įvairiomis technikomis. Taip pat susipažino su ekspozicijos „LEGO modernizmas: nuo kaladėlės iki pastato“ pastatų modeliais ir kūrė Lego statinius.


2023 m. balandžio 4 d. 1a, 2a, 3a mokiniai dalyvavo edukacijoje „Šv. Velykų tradicijos ir papročiai Lietuvoje“, kuri vyko Birštono muziejuje. Šioje veikloje mokiniai sužinojo apie Šv. Velykų tradicijas, margučių marginimo būdus Lietuvoje. Vieną iš jų išbandė patys – natūraliomis žolelėmis patys margino kiaušinukus.


2023 m. kovo 29 d. 1b ir 3b klasės mokiniai dalyvavo edukacinėje veikloje „Lietuvių liaudies instrumentų šalyje“.  Integruota pasaulio pažinimo, dailės ir technologijų, lietuvių kalbos pamoka vyko Kauno miesto muziejuje. Mokiniai susipažino su įvairiais muzikos instrumentais, klausydami jų ir grodami jais. Muziejus skambėjo nuo vaikų juoko ir kojų trepsėjimo, nes dar ir šokiai buvo, kad net skruostai raudo.


2023 m. kovo 27 d. 2a ir 6b kl. mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Velykinių atvirukai“, kurios vyko Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje. Čia vaikai su šiluma ir meile gamino atvirukus. Vaikų jausmų pasaulį praturtino knygos bei jausmus turintys žaislai „Kimočiai“.


2023 m. kovo 17 d. 5a ir 8a kl. mokiniai dalyvavo sensoriniuose skaitymuose pagal A. Jay knygą „Bitė ir aš“. Užsiėmimo metu buvo ugdomi sensoriniai gebėjimai, kūrybiškumas, turtinamas žodynas. Knyga „Bitė ir aš“ pažadino meilę gamtai ir priminė, kad draugystė gali pakeisti pasaulį!


2023 m. kovo 16 d. 2a ir 4a kl. mokiniai dalyvavo edukacijoje „Pirmieji krepšinio istorijos žingsniai Lietuvos krepšinio 100-mečiui paminėti“, kuri vyko Krepšinio namuose. Smagiai leisdami laiką Krepšinio namuose, mokiniai klausėsi pasakojimų, matavosi krepšininkų sporto batus. Ir netgi gavo dovanų knygutes su krepšininko nuotraukomis!


2023 m. kovo 10 d. vyko ilgalaikio edukacinio projekto „Saulės kelionė. Kalendorinių švenčių ratas“ muzikinė atvira veikla „Keturiasdešimties paukščių diena“. Kovo 10-oji Lietuvoje minima 40-ies paukščių diena, siejama su masiniu paukščių parskridimu tėviškėn. Mažesnieji šią dieną minėjo darželio kieme, mokinukai (3c ir 6c kl.) klausydami paukščių čiulbėjimo atliko įvairias užduotis. 2a, 3a ir 6b kl. rūpestį paukšteliams išreiškė tradicinėje inkilų kėlimo šventėje „Paukščiai grįžta namo“ Kadagių slėnyje kartu su girininku Aivaru Audėjaičiu.


2023 m. kovo 3 d. 3b kl. mokiniai pavasarį pasitiko Girstučio kultūros rūmuose. Muzikinė pasaka ir vaidinimas „Pabėgimas iš Trepsės namų“ virto nuostabia integruota pamoka, kurios metu mokiniai ugdė kūrybiškumą ir komunikacines kompetencijas!


2023 m. vasario 3 d. 1b kl. mokinukai dalyvavo edukacijoje „Karalius pamiršo raidyną“, kuri vyko Kauno Vaikų literatūros muziejuje. Vaikų pirštukai ir rašė, ir pailsėti prašė… Vaikai susipažino su spalvingais vaikų literatūros personažais, patys pabuvojo kūrėjų vaidmenyje. Pirštukams pailsėjus, teko lipdyti savo pasirinktos raidės paveikslą.


2023 m. sausio 20 d. 3a ir 3b kl. mokiniai dalyvavo edukacijoje „Mėlynieji atspaudai“, kuri vyko Garliavos bibliotekoje. Ten susipažino su nuotraukų istorija, jų atsiradimu. Taip pat teko patiems eksperimentuoti: kūrti atspaudus – nuotraukas!


2022 m. gruodžio 15 d. 1a ir 2a kl. mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Kalėdinių atvirukų dirbtuvės“. Edukatorės iš Kauno apskrities viešosios bibliotekos mokė, kaip gaminti atvirukus, kaip suteikti jiems nuotaiką ir savitumą.


2022 m. gruodžio 15 d. 3b kl. mokiniai vyko į Kauno lėlių teatrą, kuriame žiūrėjo spektaklį „Atsargiai, skruzdėlyne Kalėdos“. Švenčių laukia ne tik vaikai, bet ir skruzdėliukai!


2022 m. gruodžio 8 d. 1a klasės mokiniai su mokytoja Vilma Barkauskiene dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Sensoriniai knygų skaitymai“. Vaikai klausėsi KAVB edukatorės skaitomos Nicolos Kinnear pasakos „Kaip kiškis drąsos mokėsi“. Užsiėmime buvo pasitelkiamos sensorinės (taktilinės, vizualinės) priemonės ir pojūčiai (rega, klausa, lytėjimas, uoslė). Be to, mokiniai ne tik klausėsi skaitomos istorijos, bet ir atliko praktines užduotis: laistė gėlę, švietė su žibintuvėliu, pasisveikino su kiškiu ir kt. Edukacinio užsiėmimo metu vaikai suprato, kad knygų skaitymas teikia džiaugsmą, padeda pažinti juos supantį pasaulį.


2022 m. gruodžio 4 d. menų kabinete jaunosios centro specialistės organizavo Kalėdinės dirbtuves „Kalėdinio namelio puošyba“. Socialinė pedagogė ir psichologės pakvietė visus mokinius į kūrybinę popietę kartu atsipalaiduoti ir gaminti šventinius paveikslėlius.


2022 m. lapkričio 30 d. visų klasių mokiniams buvo organizuota edukacinė veikla „Kur gyvena sraigė“. Mokiniai turėjo unikalią galimybę iš arčiau susipažinti su Afrikinėmis sraigėmis! Vaikai sužinojo, kaip jas prižiūrėti, auginti, stebėjo valgančias ir šliaužiančias. Netgi galėjo pajausti, ką reiškia laikyti rankoje tokį neįprastą, bet nepaprastai įdomų sutvėrimą.


2022 m. lapkričio 30 d. 3a ir 3b kl. mokiniai dalyvavo integruotoje dailės ir technologijų pamokos ir pailgintos dienos grupės veikloje „Žvakių gamyba iš bičių vaško“. Edukacija vyko Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje, jos metu mokiniai ne tik klausėsi pasakojimų apie bitutes, medų, korius, vašką, bet ir galėjo trumpam pabūti bitininkais. Lauktuvių parsivežė savo kurtas ugneles – bičių vaško žvakeles.


2022 m. lapkričio 17 d. 5-8 klasių mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Kas slepiasi knygų lentynoje?“, kurį vedė Skaidra Grabauskienė, vyresnioji bibliotekininkė iš Lietuvos aklųjų bibliotekos Kauno skyriaus. Mokiniams padėjo mokytoja Giedrė Petkuvienė ir bibliotekininkė. Susiskirstę į komandas ir susitarę dėl žaidimo taisyklių visi labai aktyviai spėliojome, apie kokius pasakų ir grožinių kūrinių veikėjus kalbama, kurią figūrėlę – veikėjo  paveiksliuką – reikia nuimti nuo žaidimų lentos. Laimėtojams sėkmę lėmė ir žinios iš perskaitytų knygų ar matytų filmų, ir kiek taškų išridenta metant kauliuką, ir ant kurio laukelio buvo atsistota. Žaidimo pabaigoje sužinojome ir tai, kad visas istorijas, kurių pagrindinius veikėjus žinojome arba su kuriais susipažinome, galima rasti įgarsintas virtualioje elektroninėje bibliotekoje ELVIS.


2022 m. lapkričio 17 d. 1a klasės mokinukai dalyvavo integruotoje pasaulio pažinimo ir dailės pamokoje – edukaciniame užsiėmime „Eismo gidas“ Kauno A. Žikevičiaus „Saugaus vaiko mokykloje“. Smalsumas ir džiugios emocijos pirmokams padėjo geriau įsiminti apie saugumą kelyje.


2022 m. lapkričio 16 d. 1b ir 3c klasių mokiniai vyko į Kauno saugaus eismo mokyklą, kur vyko edukacija „Esu saugus, kai žinau“. Mokiniai mokėsi pereiti gatvę, įtvirtino šviesoforo spalvų reikšmę. Stebėjo mokomuosius filmukus, kaip saugiai elgtis gatvėje. Ypač įdomus buvo robotas policininkas ir didelis šviečiantis, judantis miesto maketas. Edukacijos sėkmę patvirtina savarankiškas vaikų noras piešti kelią ir ženklus.


KPDUC renginiai  2018-2023

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status