2023-2024 Bendradarbiavimas

2023-2024 Bendradarbiavimas

2024 m. balandžio 12 d. Centre įvyko susitikimas – apskritojo stalo diskusija su Seimo nare, Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotoja Vilija Targamadze. Kartu su bendruomenės nariais buvo diskutuojama ateities perspektyvomis siekiant sėkmingesnio vaikų su įvairiais poreikiais ugdymo ir socializacijos. Buvo aptartos ASS vaikų įtraukties galimybės ir problemos, visuomenės informavimo apie įtrauktį galimybės, bendradarbiavimo su tėvais plėtojimas, kvalifikacijos tobulinimo metodai ir būdai.


2024 m. balandžio 8 d. Centro pedagogai pravedė praktinį-informacinį seminarą „Regos negalią turinčių asmenų ugdymas ir pagalbos teikimas“ Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos psichologijos katedros studentams.


2024 m. balandžio 3 d. Centras organizavo metodinę dieną Vilniaus „Vilties“ specialiosios mokyklos-daugiafunkcinio centro pedagogams. Buvo pristatyta Centro veikla, vyko pasidalinimas gerąja darbo patirtimi, diskusijos-klausimai apie situacijas dirbant su individualių poreikių turinčiais vaikais.


2024 m. kovo 28 d. Centras organizavo metodinę dieną „Įtraukiojo ugdymo organizavimo galimybės“ ir pristatė Centro veiklą Kauno rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų direktorių pavaduotojams ugdymui.

Kauno rajono švietimo centras dėkoja direktorei Raimondai Juknevičienei, logopedei ir spec.pedagogei Aušrai Lukšienei už nuoširdų priėmimą, padrąsinimą dirbant su įvairių sutrikimų turinčiais vaikais. Jaučiasi kiek daug širdies šilumos, žinių, patirties visas kolektyvas atiduoda vaikams, tėvams bei visai bendruomenei. AČIŪ JUMS!

Pavaduotojos domėjosi centro veikla, aplinkomis, ugdymo priemonėmis, pateikė klausimų apie vaikų ugdymą. Unikalus, įvairiapusių raidos sutrikimų turinčių ugdytinių, jų tėvų ir kitų bendruomenės narių poreikius tenkinantis Centras kompleksiškai teikia kokybiškas švietimo, sveikatinimo ir socialines paslaugas, atitinkančias klientų ir jų aplinkos poreikius bei šiuolaikinės visuomenės kriterijus, plėtoja pozityvią ir motyvuojančią aplinką pagal sveikatos galias aktyviai, kūrybiškai, atsakingai asmenybei ugdytis, taip sudarydamas prielaidas sėkmingai integracijai ir savarankiškesniam ugdytinių gyvenimui visuomenėje.


2024 m. kovo 15 d. Centre vyko seminaras Radviliškio savivaldybės mokytojams, švietimo pagalbos specialistams: „ASS mokinių įtrauktis: struktūra ir ugdymo/si būdai“. Pranešimus pristatė ir gerąja darbo patirtimi dalijosi neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Aušrinė Šniokienė, mokytojos Rasa Venckutė, Vaiva Alijauskienė, Laima Kolpakova, Eglė Darulienė. Prelegentės sulaukė ne tik daug padėkos žodžių, bet nemažai ir klausimų – kaip pažinti, suprasti ir padėti KITOKIAM vaikui.


2024 m. vasario 21-22 d. Centro mokytojos dalyvavo finansinio raštingumo stiprinimo programų „LJA Aš pats“, „LJA Mano bendruomenė“, „LJA Daugiau nei pinigai“ mokytojų parengimo seminare. Čia mokytojos įgijo teorinių ir praktinių žinių, kaip mokinius supažindinti ir mokyti finansinio raštingumo. Mokytojas niekada nenustoja mokytis pats.


2024 m. vasario 1 d. Centras vedė mokymus, skirtus Rezeknės specialiosios mokyklos pedagogams „Alternatyvi komunikacija“. Žinios yra tai, kuo galime ir turime dalintis. Centro pedagogės savo žiniomis apie augmentinę komunikaciją dalijosi su Latvijos specialistais ir pedagogais.


2024 m. sausio 4 d. grupė Centro pedagogai dalyvavo kvalifikacinėje programoje „Socialinė, kultūrinė ir mokymosi įvairovė – įtraukiojo ugdymo sėkmei“, kuri vyko Raseiniuose. Pirmoji dalis buvo apsilankymas Raseinių specialiojoje mokykloje ir pasidalijimas gerąją patirtimi. Mus sutikusi mokyklos direktorė Sandra su bendruomenės nariais aprodė mokyklos erdves, pristatė projektus, pasidžiaugė mokinių pasiekimais. Pasivaišinę kazane virtu plovu, buvome pakviesti į pasivaikščiojimą po žiemišką Raseinių miestą su gidu Arnu. Taip pat skanavome autentišką „Magdės“ pyragą. Paskutinė kelionės stotelė – „Sūrio džiazas“ Girdžiuose (Jurbarko raj.), kur mūsų laukė sūrių lėkštės ir panakotos degustacija, šeimos sūrinės šeimininkės emocingas pasakojimas apie pieno produktų gamybą ir naudą.


Žurnalo „Lietaus vaikai“ 2023 m. gruodžio mėnesio tema – DOVANA. Tai pasakojimai apie žmones, kuriems lyg iš aukščiau duotas gebėjimas surasti kelią į autistiškų vaikų, jų tėvų širdis, nepaisant jokių diagnozių, mitų ar išankstinių verdiktų. Džiaugiamės ir mūsų direktorės Raimondos Juknevičienės pasidalintomis mintimis.

Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ yra pelno nesiekianti visuomeninė organizacija, vienijanti šeimas, auginančias vaikus su autizmo spektro ir kitais raidos sutrikimais, suaugusius asmenis, turinčius autizmo spektro sutrikimų (ASS), ir kitus fizinius bei juridinius asmenis – specialistus, paslaugų tiekėjus, dirbančius autizmo srityje.


2023 m. gruodžio 7, 14 dienomis vyko mokymai Kovo 11-osios gimnazijos mokytojams. Centro mokytojos Rasa Venckutė, Alma Murzienė, Laima Kolpakova, Eglė Darulienė vedė atviras veiklas, pristatė teorinius pranešimus bei praktiškai konsultavo, teikė rekomendacijas gimnazijos mokytojams, dirbantiems su autistiškais vaikais. Tokie mokymai – tai puikus bendravimo ir bendradarbiavimo pavyzdys, skleidžiant gerąją darbo patirtį, tobulinant profesines kompetencijas ir formuojant teigiamą nuostatą į įtrauktį švietime.


2023 m. lapkričio 15 d. VDU salėje vyko paramos koncertas. Du virtuozai smuikininkas Zbignevas Levickis ir gitaristas Aurelijus Globys džiugino muzika, o surinktos lėšos skirtos Kauno Prano Daunio ugdymo centrui. Centro geradariai, be kurių nebūtų įvykęs šis prasmingas renginys:
– Rotary klubas „Kauno tauras“, prezidentas Žydrūnas Klivečka.
– VDU Švietimo akademijos kanclerė prof. Lina Kaminskienė.
Šiais visuotinio susvetimėjimo laikais labai džiugina tokios akimirkos, kai širdys pripildytos GERUMO. AČIŪ!


2023 m. lapkričio 9 d. Centro pedagogės Aušrinė ir Lina dalyvavo naujausių mokymo(si) priemonių ir technologijų parodoje „Inovacijos mokykloje“, kurioje pristatė kartu su partneriais sukurtas interaktyvias ugdymo priemones „Tomas ir Ula: socialinės istorijos“ ir „Tomas ir Ula: mokausi skaityti“. Parodos organizatorius Kauno švietimo inovacijų centras. Parodos dalyviai turėjo galimybę susipažinti su naujai sukurtomis pagalbinėmis ugdymo priemonėmis, dirbtiniu intelektu bei įvairiomis kitomis technologijomis.


2023 m. lapkričio 8 d. vyko Kauno pedagoginės psichologinės tarnybos ir Vytauto Didžiojo universiteto švietimo akademijos organizuota respublikinė konferencija „Kartu siekiant vaiko gerovės“. Joje susibūrė 300 dalyvių, kuriems rūpi vaiko gerovė ugdymo procese. Centro veiklą ir darbo metodus pristatė pavaduotoja Aušrinė Šniokienė. Konferencijoje buvo galima išgirsti puikius pranešimus įtraukties, švietimo pagalbos temomis, mokslu ir praktika grįstas darbo su vaikais technikas. Įdomios įvairių ugdymo srities „veikėjų“ įžvalgos – nuo vadovų stebimų sisteminių iššūkių iki jaunųjų mokslininkų atradimų!


2023 lapkričio 8 d. Kauno Prano Daunio ugdymo centras, atstovaujamas Aušrinės Šniokienės, dalyvavo nuotolinėje tarptautinėje konferencijoje „Mokykis kitaip, seksis puikiai!“. 70 žmonių iš Lietuvos, Latvijos, Bulgarijos, Turkijos, Lenkijos ir Ispanijos dalijosi gerąja patirtimi ir įvairiais ugdymo metodais. Konferenciją organizavo Centro partneriai iš Latvijos, Rēzeknes pagrindinė mokykla – plėtros centras.


2023 m. spalio 18-19 d. vyko „Low Arousal“ metodo mokymai „Well-being“ (gera savijauta) Centro pedagogams ir darbuotojams. Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ kvietimu Centre lankėsi sertifikuota Low Arousal (žemo susijaudinimo) metodo trenerė Pia L. Fenger iš Danijos. Lektorė supažindino su pagrįstais metodais ir praktiniais būdais, kaip atrasti LAIMĖS šaltinį autistiškiems vaikams. Juk kiekvienas nusipelnėme jaustis laimingas. Taip pat supažindinome svečius iš Danijos su Kauno miestu – jie liko sužavėti Kauno architektūra. Centro bendruomenė dėkinga „Lietaus vaikai“ valdybos pirmininkei Kristinai Košel-Patil už suteiktą galimybę tobulėti.


2023 m. spalio 30 d. Centro pedagogų komanda dalyvavo BMK („Biznio mašinų kompanija“) organizuotame K12 forume „Išmani mokykla – technologijos ir žmogus“. Renginį pradėjęs Šv. Kristoforo styginių orkestras padovanojo nemarių Mocarto kūrinių ištraukų, moderatoriaus Igno Krupavičiaus pristatyti penki pranešėjai dalinosi tyrimų išvadomis, mintimis ir patirtimi apie darbą mokykloje, o kūrybinių dirbtuvių vadovai suteikė galimybę pamatyti ir pajausti, kaip įvairios priemonės ir šiuolaikinės technologijos gali padėti sudominti vaiką, palengvinti mokymą(si), plėsti tiek vaikų, tiek pedagogų žinias ir gebėjimus jomis naudotis.

BMK | Naujas 2023-2024 metų KATALOGAS


2023 m. rugsėjo 28 d. bendrijos PAGAVA pirmininkė Rima Sitavičienė ir valdybos narė Vaida Maziukienė, kartu su Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ valdybos pirmininke Kristina Košel-Patil lankėsi Kauno Prano Daunio ugdymo centre. Centro direktorė Raimonda Juknevičienė maloniai priėmė viešnias, pristatė įstaigos veiklą, aplinkas. Ji pasidalino ateities planais ir suteikė galimybę pasivaikščioti po centrą. Ekskursijos metu svečiams įsiminė ne tik puikiai įrengtos patalpos, bet ir mokinių laisvas bendravimas. Buvo aplankytas ir Kauno kurčiųjų ugdymo centras, kur prie puodelio kavos buvo aptarti kurčiųjų ugdymo klausimai, ypač akcentuojant kurčiųjų raštingumo ir skaitymo svarbą. Viešnios padėkojo direktorei Raimondai už šiltą priėmimą, malonų bendravimą ir didelę meilę Centro vaikams.


„Geriausias būdas išlaikyti draugystę – dalytis mintimis apie savo darbus. Žmones labiausiai suartina veikla.“ – J.V. Gėtė
Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ išleido socialinių istorijų rašymo gaires, kurios bus naudingos kiekvienam, norinčiam padėti.
AČIŪ asociacijai už Centrui padovanotą leidinį. Ir toliau dalinkitės savo mintimis, kurios virsta tokiais prasmingais darbais! Įsigyti leidinį galite čia:


2023 m. rugpjūčio 31 d. Centro pedagogai vykdydami programos „Bendradarbiavimo gebėjimų tobulinimas mokyklos bendruomenėje, siekiant sėkmingai ugdyti ir telkti mokyklos bendruomenę“ modulį „Mokymosi bendradarbiaujant taikymas ugdymo(si) rezultatų gerinimui, savitarpio supratimui, organizacijos kultūros puoselėjimui“ dalyvavo kvalifikacinėje kelionėje „Mistiškoji Žemaitija“. Jos metu buvo apsilankyta Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parke, Orvidų sodyboje, Vaclovo Into akmenų muziejuje. Bukantės dvaro sodyboje – Žemaitės muziejuje, dalyvavo edukacinėje programoje „Žemaičių kulinarinis paveldas“. Šioje eskursijoje visi dalyviai pasipildė įvairiausios patirties, patyrė daug gerų emocijų, nuotaikos ir puikių įspūdžių.
AČIŪ KPDUC administracijai už puikią įžangą į naujus mokslo metus!


2023 m. rugpjūčio 24-25 dienomis Centro direktorė Raimonda, pavaduotoja Lolita ir mokytoja Rasa svečiavosi 2-ose specialiojo ugdymo įstaigose Danijoje. Kelionės metu susipažinta su Danijos specialiojo ugdymo sistema, ugdymo aplinka bei priemonėmis. Skandinavų pedagogai sužavėti mūsų Centru. Supratome, kad turime bendrų tikslų ir prioritetų. Aptarus tarptautinio bendradarbiavimo galimybes tikimės dar šiais mokslo metais sulaukti svečių iš aplankytų įstaigų su tikslu kurti ryšius ir ateityje. Žavingoji Kopenhaga visuomet palieka puikius įspūdžius ir norą sugrįžti dar kartą!


2023 m. liepos 11-14 d. Centras kartu su Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ organizavo ir pravedė Lietuvos liaudies buities muziejaus specialistų (edukatorių, ekskursijų vadovų, muziejininkų, ekspozicijų konsultantų) mokymus, kaip elgtis ir bendrauti su žmonėmis, turinčiais intelekto ir specifinių raidos sutrikimų, kokie yra specializuotų užsiėmimų ir renginių vedimo principai bei metodika.


KPDUC renginiai  2018-2024

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status