2023-2024 Edukacijos

2023-2024 Edukacijos

2024 m. balandžio mėn. 22, 23, 24 d. 6a, 7a, 8a, 9a, 10a kl. mokiniai dalyvavo edukacijoje „Popieriniai žiedai“, kuri vyko Kauno paveikslų galerijoje. Mokiniai domėjosi ekologiško meno dirbiniais, paprastas medžiagas kartu su edukatore pavertė nuostabiais žiedais.


2024 m. kovo 28 d. 2a kl. mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Velykinių atvirukų 3D formatu“ gamyba. Smagu buvo vaikams gaminti velykinius atvirukus, ieškoti knygose pasislėpusių Velykų kiškučių, pabėgusių margučių atnaujintoje Ąžuolyno bibliotekoje.


2024 m. kovo 12 d. 4a ir 4b kl. mokiniai dalyvavo integruotoje pasaulio pažinimo ir popamokinėje veikloje, skirtoje Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Edukacinis užsiėmimas vyko Garliavoje, Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, jo metu mokiniai pagilino žinias apie kovo 11-osios svarbą Lietuvos valstybei ir nupynė Lietuvos vėliavos spalvų draugiškumo girliandą.


2024 m. kovo 5 d. 7b klasės mokiniai dalyvavo integruotoje pažintinės, komunikacinės veiklos pamokoje „Pažink bibliotekininko profesiją“. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Dainavos padalinys mokiniams tapo puikia ugdymo erdve, kurioje bibliotekininkė Rasa supažindino su bibliotekos taisyklėmis, vaikiškų knygelių įvairove. Mokiniai vartė ir žiūrinėjo patikusias knygas, Augustas domėjosi naujienomis, skaitydamas laikraščius. Septintokai sužinojo, kad bibliotekininkas ne tik išduoda skaitytojams knygas, organizuoja įvairias parodas, renginius bet ir padeda vaikams smagiai leisti laisvalaikį. Apsilankę žaidimų kambaryje, mokiniai ant šviesas keičiančio stalo kūrė įvairias kompozicijas iš stikliukų, akmenukų, kriauklyčių, stiklo kaladėlių. Mokiniai suprato, jog bibliotekininko profesiją gali rinktis tie, kurie myli knygas ir mėgsta bendrauti. Septintokai ne tik praturtino savo patirtį apie knygas, bet ir patyrė daug gerų emocijų.


2024 m. vasario 28 d. 6a, 8a, 9a, 10a kl. mokiniai dalyvavo integruotoje anglų kalbos, istorijos, geografijos ir pailgintos dienos grupės veikla „Veidai ir vardai: ar pažįsti mūsų valstybės kūrėjus“. Ši veikla buvo vykdoma istorinėje Lietuvos prezidentūroje per edukacinį užsiėmimą „Lietuvos kūrėjai“. Užsiėmimo metu Autentiškoje Prezidento rūmų aplinkoje, pasitelkus muziejaus eksponatus – Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Kazio Griniaus ir Vytauto Didžiojo portretus – diskutuojama apie šių istorinių asmenybių svarbą kuriant Lietuvos valstybę. Užsiėmimo tikslas nėra perduoti kuo daugiau istorijos žinių apie šias asmenybes, bet įtraukti lankytojus į diskusiją, stimuliuoti lankytojų intelektinę veiklą, tyrinėti ir dalintis mintimis apie mene pavaizduotus Lietuvos valstybės kūrėjus.


2024 m. vasario 13 d. 4a ir 4b klasių mokiniai vyko į Kauno Vytauto didžiojo karo muziejų, kur dalyvavo integruotoje pasaulio pažinimo ir popamokinėje veikloje. Edukacinis užsiėmimas skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai – Vasario 16-ąjai paminėti. Edukatorius labai įdomiai pasakojo apie Lietuvos praeitį ir didžius karžygius. Čia mokiniai klausėsi įvairių pasakojimų ir kiekvienas galėjo pasidžiaugti senovine apranga.


2024 m. vasario 5 d. 10a klasės mokiniai vyko į Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Aušros padalinį, kur sudalyvavo edukacijoje „Mylėsi knygą – mylėsi gyvenimą“. Jos metu susipažino su lietuvių romanisto ir literatūralogo Vlado Dubo asmenybe, patyrinėjo gyvenimiškas „Mažojo Princo“ pamokas ir jaukiai pabendravo prie vaišių stalo.


2024 m. vasario 5 d. 9a ir 6a klasių mokiniai dalyvavo integruotoje istorijos ir pilietinio ugdymo pamokoje „Simboliai M. K. Čiurlionio kūryboje“. M.K Čiurlionio muziejuje mokiniai klausėsi kompozitoriaus kūrybos, susipažino su dailininko paveikslais, rado simbolius, išreikštus jo kūriniuose. Vaikai spalvino pasirinktą simbolį. Ugdė komunikavimo, pažinimo, kūrybiškumo kompetencijas.


2024 m. sausio 25 d. 2b klasė vyko į Maironio lietuvių literatūros muziejų ir dalyvavo integruotoje lietuvių k. (komunikacinės veiklos), dailės ir technologijų (meninės veiklos) pamokoje – Iliustruojame pasaką „Pelikanas“! Naujoje erdvėje smalsūs mokinukai noriai dalyvavo ir atliko visas užduotis.


2024 m. sausio 24 d. 4b klasės mokiniai su mokytojais vyko į Kauno Akropolio kino teatrą žiūrėti animacinį filmą „Didžioji ančių kelionė“. Vaikinai ugdė socialines emocines ir sveikos gyvensenos kompetencijas, plėtė aktyvaus ir pasyvaus žodyno žinias. O kelionės pabaigai užsuko į piceriją. Smagu pamokas vykdyti kitose edukacinėse erdvėse.


2023 m. gruodžio 15 d. 1a klasės ir priešmokyklinės grupės „Uosiukai“ vaikai lankėsi atnaujintame Kauno Zoologijos sode. Vaikus pasitiko gyvūnai, kurie nebijo šalčio. Tačiau didžiausio vaikų susidomėjimo sulaukė Egzotariumo/edukacinio centro ekspozicijos ir jų gyventojai! Galėjome stebėti pusryčiaujančius gyvūnus, pabendrauti su jų prižiūrėtojais.


2023 m. gruodžio 14 d. 7b, 8c, 9b kl. mokiniai dalyvavo kino teatro Forum Cinemas dovanotame „Gerumo seanse“ vaikams. Mokiniai žiūrėjo animacinę istoriją „Kiškių mokykla. Misija kiaušiniai“ apie tvirtą draugystę, pasitikėjimą, apie kiškius, kurie norėdami išgelbėti šventę, pergudravo lapių šeimyną.


2023 m. gruodžio 13 d. 2a, 3a, 7b, 9b klasių mokiniai dalyvavo edukacijoje „Kalėdinių atvirukų dirbtuvės“. Jie gamino iš popierinių figūrėlių atvirukus ir švenčių proga pasveikins savo artimuosius, geriausius draugus, mylimiausius mokytojus!


2023 m. gruodžio 8 d. 4a, 4b kl. mokiniai lankėsi Vaikų literatūros muziejuje ir dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Kas gyvena pasakų namelyje?”. Muziejuje apžiūrėjo išradingai pasakų veikėjams įrengtas erdves, kosminiu laivu drauge su V. Žilinskaitės sukurtais veikėjais skridome į „Tandadriką“, ieškojome lobių skrynios. Vaikai grįžo įspūdžių pilni!


2023 m. gruodžio 6 d. popamokinės veiklos mokiniai (1, 6 ir 10 gr.) dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Kalėdinio meduolio puošyba“ kepyklėlėje „REVER“. Mokiniai buvo pakviesti į Centro mokyklos kaimynystėje esančią Rever kepyklėlę. Maloniai buvome nustebinti, nes šeimininkai mums pasiūlė patiems papuošti savo kalėdinius meduolius! Jau kvepia Kalėdomis…


2023 m. lapkričio 27 d. 4c ir 5b mokinukai lankėsi Lietuvos etnografijos muziejuje, Rumšiškėse. Mokiniai dalyvavo ir išbandė pilotines edukacijas, skirtas ypatingų poreikių turintiems vaikams. Įspūdis išties labai geras! Apžiūrėjome ir išbandėme įvairius muzikos instrumentus, aplankėme interaktyvų namą ir naujai įrengtą sūpynių zoną. Drąsiai visiems rekomenduojame išbandyti šias edukacijas.


2023 m. lapkričio 16 d. 1a ir 6b klasės mokiniai lankėsi Lietuvos etnografijos muziejuje, Rumšiškėse. Mokiniai išbandė naujas edukacijas, skirtas ypatingų poreikių turintiems vaikams ir dalyvavo edukacinėje programoje „Vilnos kelias“. Centro mokiniams edukacijos labai tiko ir patiko. Aplankėme ir pamaitinome avytes, bėgome aplink seną malūną, traukėme ir net pasivažinėjome mediniu vežimaičiu. Vėliau išbandėme įdomybių namą, kuriame kiekvienas išvykos dalyvis rado ką veikti. Išbandytos veiklos leido ne tik sužinoti, bet ir pajausti, kaip gyveno, dirbo ir linksminosi mūsų protėviai. Galiausiai klausėmės armonikos muzikos ir linksmai šokome.


2023 m. lapkričio 14 d. 2a kl. mokinukai dalyvavo edukacijoje „Karalius pamiršo raidyną“, kuri vyko vaikų literatūros muziejuje (K. Donelaičio g. 13, Kaunas). Pasakų name vaikai klajojo po galaktiką, ieškojo karaliaus raidyno. O rado tolimame žemės kampelyje, paslėptoje skrynioje… Jaukumo, gėrio vaikai parsivežė su kaupu. Sakoma, kad pasakos kuria gėrį ir grožį kiekvienoje širdyje, jaukumą ir šilumą – kiekvienuose namuose.


2023 m. lapkričio 9 d. 4c ir 7c mokiniai svečiavosi Lietuvos krepšinio namuose ir dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Kamuolio istorija“. Mokiniai išgirdo įdomių istorijų, žaidė žaidimus. Dėkojame Krepšinio namams už emocijas, galimybę pabūti krepšininkų batuose ir dovanas!


2023 m. spalio 11 d. 2a kl. mokinukai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Gamtos formų atspaudai“ Kauno apskrities Viešojoje bibliotekoje. Gražus ruduo, papuošęs medžius geltonais, raudonais, oranžiniais lapais. Kūrė išskirtinius atvirukus iš rudeninių medžių lapų, juos nudažė įvairiomis spalvomis.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status