2023-2024 Integruotos pamokos, išvykos

2023-2024 Integruotos pamokos, išvykos

2024 m. balandžio 18 d. 4b ir 5b kl. mokiniai dalyvavo respublikiniame renginyje „Kad Žemė pražystų spalvomis“, kuris vyko Jonavoje. Čia mokinukai pasikartojo žinias, kodėl ir kaip reikia rūšiuoti atliekas, plėtė kūrybiškumo, socialinės emocinės ir kultūrinės kompetencijų įgūdžius, dalyvavo madų šou. Atlikus visas veiklas dalyviai buvo apdovanoti medaliais ir saldžiais prizais.


2024 m. kovo 21 d. 4a ir 3a kl. mokiniai dalyvavo integruotoje pasaulio pažinimo – dailės pamokoje „Liaudies instrumentai“. Integruota pamoka vyko Kauno Liaudies muzikos instrumentų muziejuje, joje mokiniai susipažino su įvairiausiais instrumentais – klausėsi liaudiškos muzikos ir patys noriai bandė kurti skambesį birbyne, skrabalais, kanklėm, būgnais. Grįžus į mokyklą, klasėse vyko diskusijos, dalinimasis įspūdžiais, instrumentų piešimas.


2024 m. sausio 11 d. 4a ir 4b mokiniai dalyvavo integruotoje pasaulio pažinimo pamokoje ir popamokinėje veikloje A. ir P. Galaunių namuose-muziejuje. Edukacinis užsiėmimas skirtas Laisvės gynėjų dienai paminėti. Muziejuje susipažino su Vilniaus įkūrimo istorija, praeities įvykiais. Paminėjo Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną, statydami iš Lego kaladėlių Televizijos bokštą, tankus, vaizdavo Lietuvos laisvės gynėjus.


2023 m. gruodžio 5 d. buvo vykdoma integruota geografijos ir popamokinė veikla 9 klasės mokiniams „Tvarios Kalėdos. Papročiai ir tradicijos“ lakantis Advento papročių. Mokiniai kartu su mokytojomis ekologiškomis medžiagomis puošė klasę.


2023 m. lapkričio 22 d. vyko integruota popietinės veiklos ir klasės valandėlės veikla „Būk tolerantiškas“ kitoje aplinkoje. Garliavos J. Lukšos gimnazijoje vyko renginys, skirtas tolerancijos dienai. 9a kl. mokinė Rugilė Gečiūtė ir 7a mokinė Vytautė Juškaitė praktinėse dirbtuvėse pademonstravo gimnazistams savo talentus.


2023 m. lapkričio 21 d. minint artėjančią LR kariuomenės dieną 6a, 7a, 8a. 9a, 10a klasių mokiniai lankėsi Kauno tvirtovės VI forte. Vyko integruota istorijos ir geografijos pamoka „Kauno tvirtovė“. Forto teritorijoje suformuotos aikštelės, kur po atviru dangumi eksponuojama Lietuvos kariuomenės naudota karinė technika. Tai laivų pabūklai, radiolokatoriai, įvairūs sunkvežimiai, tankai ir tanketės, lėktuvai, inžinerinė technika, karo lauko ligoninės automobilis – iš viso virš 150 eksponatų. Įdomiausiai, kad į kai kuriuos jų galima įlipti – pasėdėti už tanketės vairo ar pasijusti ryšininku. Mokiniai ugdė socialinius įgūdžius, puikiai jautėsi neįprastose, netradicinėse veiklose.


2023 m. lapkričio 16 d. 5b kl. mokiniai dalyvavo integruotoje fizinės, pažintinės veiklos ir sensomotorinio ugdymo pamokoje „Hello Park“. Veikla kitaip vyko aplinkoje už mokyklos ribų – vaikai dūko, sportavo, žaidė interaktyviame atrakcijų Hello parke Kaune.


2023 m. spalio 26 d. 2b ir 4b klasės vyko į „Gigantiškų vabalų“ parodą Vilniuje. Čia vyko integruota pasaulio pažinimo (pažintinės veiklos), matematikos (orientacinės veiklos) pamokos kitose erdvėse „Susipažįstu, tyrinėju, lyginu, skaičiuoju“. Mokiniai spėliojo vabalų pavadinimus, skaičiavo, kas turi daugiausia kojų ar ilgiausius ūsus, kuris vabalas skraido, o kuris tik ropoja. Užsukę pasišildyti į kavinę, turėjo galimybę įtvirtinti savarankiškumo įgūdžius.


2023 m. spalio 20 d. nepabūgę lietingo oro, žygeivių būrelio dalyviai keliavo į Kleboniškio mišką. Čia vyko pažintinė – praktinė veikla „Virvutės rišimas gamtoje“. Jos metu žygeiviai tobulino ir praktiškai išbandė virvės rišimo būdus, mokėsi rišti mazgus, surišti pagaliukus. Puikus komandinis darbas!


2023 m. spalio 12 d. 2b ir 4b kl. mokiniai dalyvavo integruotoje pasaulio pažinimo (pažintinės veiklos), fizinio ugdymo pamokoje „Susipažįstu, stebiu, tyrinėju, judu“. Pamoka vyko netradicinėse erdvėse – Perlinių danielių ūkyje, kuris įsikūręs Kaišiadorių raj. Pušyno gatvė, Aleksandruvkos kaime. Mokiniai susipažino su nuostabiais gyvūnais, sužinojo jų auginimo ypatumus, maitino ir glostė. Ugdytiniai miško apsuptyje žaidė judriuosius žaidimus, bendravo ir džiaugėsi įspūdžiais.


2023 m. spalio 12 d. 4c bei 7c mokinukai dalyvavo integruotoje pažintinės, meninės veiklos (dailė ir technologijos) pamokoje „Rudenėlio dovanos – moliūgas“. Vaikai smagiai leisdami laiką Dexterių ūkyje tobulino komunikavimo, pažinimo, kultūrines kompetencijas. Moliūgų močiutė vaikus priėmė labai šiltai ir su ypatingomis vaišėmis.


2023 m. spalio 10 d. 9a klasės mokiniai ir mokytojos Z. Talutienė ir J. Strebeikienė vykdė integruotą geografijos ir pilietiškumo pamoką „P. Daunys – LR savanoris“. Aplankė Prano Daunio kapavietę Petrašiūnų kapinėse: sutvarkė aplinką, grėbė lapus. Savanoriškas kapų tvarkymas, tai – socialinių emocinių ir pilietiškumo kompetencijų ugdymas mokinių praktinėje veikloje.


2023 m. spalio 9 d. 1b ir 5b kl. mokiniams vyko integruota pažintinės, komunikacinės veiklos pamoka „Moliūgų kieme“. Vaikai ėjo moliūgų labirintu, apžiūrėjo įvairių dydžių ir rūšių moliūgus, rodė savo stiprumą kilnodami juos. Moliūgais vaikai vaišino ir karvytes. Linksma ir gera spalvingame moliūgų kieme! Dėkojame už geras emocijas Dexterių ūkio šeimininkams.


2023 m. spalio 6 d. 4a ir 3a mokiniai vyko į „Gyvą kalną“ Kaišiadorių rajone, kur vyko integruota pasaulio pažinimo, dailės ir technologijų pamoka „Gyvūnų ūkis“. Šeimininkė supažindino su ūkyje gyvenančiais naminiais gyvūnais. Vaikai smagiai leido laiką: vaišino iš rankų ožkas, triušius, vištas, antis, glostė šuniukus ir kates.


2023 m. spalio 3 d. 8a ir 10a mokiniai vyko į T. Ivanausko Obelynės sodybą – memorialinį muziejų, kur vyko integruota anglų k., dailės ir pailgintos dienos grupės veikla „Paragauk Obelynės sodo obuolių ir išrink obuolį karalių“. Vaikščiodami po rudenėjantį sodą, mokiniai klausėsi Obelynės sodo atsiradimo istorijos, pamatė čia augančius įvairius medžius, skirtingas obelų veisles, ragavo obuolių. Pagal skonį, kvapą ir išvaizdą išrinkome obuolį „karalių“!


2023 m. spalio 2 d. 9a ir 7a klasės mokiniai dalyvavo integruotoje istorijos, geografijos ir popietinės veiklos pamokoje „Gera sveikata ir istorinis-gamtinis Kačerginės pažinimas“. Su mokytojomis Z.Talutiene ir J.Strebeikiene apsilankė pažintiniame Kačerginės kraštovaizdžio take. Buvo ugdomi pažinimo, komunikavimo, socialinė emocinė ir pilietiškumo kompetencijos, vadovaujantis darnaus vystymosi principais.


2023 m. rugsėjo 27 d. Dexterių ūkyje smagiai laiką leido 4a, 4b ir 2b mokiniai. Čia vyko integruota pasaulio pažinimo, matematikos, dailės ir technologijų pamoka „Moliūgų pasaulyje“. Ūkio šeimininkė Adelė pavaišino moliūgų sultimis, moliūgų blynais. Vaikai susipažino su šių daržovių įvairove, spalvomis, dydžiu. Moliūgiškos pramogos abejingų nepaliko! Dėmesio susilaukė ir ūkyje vaikus stebėjusios dexterių veislės karvytės – jos mielai vaišinosi iš vaikų rankų, leidosi paglostomos.


2023 m. rugsėjo 19 d. 6a ir 9a kl. mokiniai dalyvavo integruotoje dailės, istorijos ir popietinės grupės veikloje „XIX a. pab. – XX a. pr. Lietuvos žemės ūkio mašinos ir agregatai“. Tradicinių amatų centre mokiniai susipažino su to amžiaus technika ir buities daiktais: automobiliais, gaisrinių mašinų kolekcija, karinėmis mašinomis, radio imtuvais, televizijos ir telefonų aparatais… Vykdė įvairias užduotis, kuriose piešė, fotografavo ir rinko informaciją. Ypatingai šiltą nuotaiką sukūrė žaidimai ir pietūs lauke.


2023 m. rugsėjo 15 d. 3b ir 4b kl. mokiniai lankėsi Kadagių slėnyje (Kauno raj.). Kol rugsėjo orai lepina, edukaciniai užsiėmimai vyksta kitose erdvėse. Gamtoje vyko integruota pažintinės veiklos (pasaulio pažinimo) – meninės veiklos (dailės) pamoka „Mūsų krašto gamta“. Jos metu mokiniai grožėjosi įspūdinga rudenėjančia gamta, tyrinėjo medžių lapus, žaidė judriuosius žaidimus. Grįžę į mokyklą savo įspūdžius perteikė meniniuose darbeliuose!


2023 m. rugsėjo 12 d. 10a ir 8a klasių mokiniai lankėsi Tradicinių amatų centre (Kauno rajono muziejus), kur vyko integruota dailės, technologijų, anglų kalbos ir pailgintos dienos grupės veikla „XIX a. pab.–XX a. pr. Lietuvos žemės ūkio mašinos ir agregatai“. Mokiniai susipažino su 19 a. technika ir namų apyvokos daiktais, juos fiksavo, fotografavo, ieškojo sąsajų ir skirtumų tarp senųjų ir šiuolaikinių įrenginių. Neišdildomą įspūdį paliko pasivažinėjimas senu kariniu sunkvežimiu. Šaunu pasijusti tikrais kariais!


2023 m. rugsėjo 5 d. Centro 7a ir 9a klasių mokiniai dalyvavo integruotoje istorijos, geografijos ir pailgintos dienos grupės veikloje „Senieji simboliai ir ženklai“, kuri vyko Vilniaus Valdovų rūmuose. Mokiniai susipažino su Valdovų rūmų ekspozicija ir istorija, archeologų radiniais. Išvykoje buvo ugdomos pažinimo, kūrybiškumo, komunikavimo, pilietiškumo, kultūrinė ir socialinė, emocinė kompetencijos.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status