2023-2024 Parodos – Akcijos – Konkursai

2023-2024 Parodos – Akcijos – Konkursai

2024 m. balandžio 18 d. Centro mokyklos ansamblis „AD LIBITUM“ dalyvavo respublikiniame vaikų ir jaunimo muzikos festivalyje „Mano vardas – Lietuva“, kuris vyko Kėdainių „Spindulio“ mokykloje. Renginyje savo muzikinius gebėjimus sėkmingai pademonstravo ir ugdytiniai iš Ariogalos muzikos studijos „Lyra“, Kybartų „Rasos“ mokyklos, Gelgaudiškio „Šaltinio“ ugdymo centro, bei Kauno Jono Laužiko mokyklos. Visų kolektyvų pasirodymų pabaigoje aidėdavo nuoširdūs aplodismentai ir puiki nuotaika. Festivalio organizatoriai kolektyvus apdovanojo simboliniais dainorėlių paukšteliais bei saldumynais.


2024 m. balandžio 18 d. 6a ir 8a kl. mokiniai buvo pakviesti dalyvauti prasmingoje iniciatyvoje – MAGIS dienoje. Ši veikla, kurią organizuoja Kauno jėzuitų gimnazijos moksleiviai, yra skirta pažinti, mylėti, dalintis. Centro mokiniai dalyvavo Šv. Mišiose, grožėjosi Kauno vaizdais nuo Jėzuitų vienuolyno terasos ir turėjo jaukų laiką veiklose su gimnazistais – tai suteikė daug naujos patirties. AČIŪ Kauno jėzuitų gimnazijos moksleiviams už kvietimą!


2024 m. balandžio mėn. Centro mokiniai prisijungė prie socialinės akcijos „ŠALIA MŪSŲ, NE UŽ SIENOS“, skirtos pasaulinei autizmo supratimo dienai paminėti. Patys gamino ženklelius, o 8c mokiniai juos dalino praeiviams. Gera matyti, kaip keitėsi žmonių emocijos, veido išraiškos – tik užkalbinti atrodė nustebę, lyg suirzę, tačiau trumpas pokalbis ir dovana paskatino juos šypsotis, glausti ir linkėti paties geriausio. Juk mes visi glaudžiamės tame pačiame įvairiapusiame pasaulyje.


2024 m. kovo mėn. Centro ugdytiniai dalyvavo respublikinėje priešmokyklinio, pradinio ir pagrindinio ugdymo specialiųjų ugdymosi poreikių vaikų virtualioje darbelių parodoje „Velykinis margutis“. Parodos organizatoriai Varėnos specialiosios mokyklos pedagogės, vyresnioji auklėtoja – Angelė Jančauskienė ir logopedė metodininkė – Eglė Jančauskienė. Šioje pavasariu ir šiluma dvelkiančioje Velykinių darbelių parodoje aktyviai dalyvavo iš daugelio Lietuvos miestų ir miestelių! Dalyvių sukurti įspūdingo grožio margučiai yra nuostabi dovana mums visiems!


Kovo 21 d. minima pasaulinė Dauno sindromo diena. Šią dieną organizuojama „Spalvotų kojinių“ akcija – skirtingos vienos poros kojinės yra tapusios tarptautiniu tolerancijos žmonėms su Dauno sindromu simboliu. Jos simbolizuoja kitoniškumą. Prie akcijos prisidėjo ir KPDUC mokiniai su mokytojais.


2024 m. kovo 19 d. 7a, 8a, 8b, 9a kl. mokiniai dalyvavo Europos pinigų viktorinoje 2024. Prieš interaktyvųjį egzaminą viktorinos vedėjas supažindino visus dalyvaujančius su konkurso principais ir pasidalino edukacine programa apie finansus. Antroje dalyje finansų ekspertų parengtas klausimynas buvo tiesiogiai transliuojamas internetu, o komandos sudarytos iš dviejų mokinių turėjo pateikti atsakymus per išmaniąją Kahoot! programėlę. Europos pinigų viktorinos pirmame etape mokiniams buvo pateikta 15 testo tipo klausimų apie asmeninius finansus, taupymą, investavimą, biudžeto planavimą, skolinimąsi, saugumą internetinėje erdvėje ir kt. Tai buvo naudinga patirtis pakartoti, kas jau žinoma ir sužinoti naujus, svarbius dalykus apie finansų valdymą. Rekomenduojame peržiūrėti, pabandyti spręsti ankstesnių viktorinų testus, bet kuriuo metu naudojantis Kahoot! programėle. Juos rasite šioje nuorodoje


2024 m. kovo 15 dieną 7b ir 4a kl. mokiniai su mokytojomis Danuta K., Alma M. jau trečius metus dalyvavo tradicinėje inkilų kėlimo šventėje „Paukščiai grįžta namo“, kurią organizuoja Valstybinių miškų urėdija. Žiegždrių geologiniame pažintiniame take kartu su Vaišvydavos girininkijos girininku Aivaru Audėjaičiu buvo iškelta daug inkilų sparnuočiams. Keliaudami pažintiniu taku, kuris driekiasi per Kalniškių konglomerato atodangą, mokiniai su mokytojomis tyrinėjo meniškai susisluoksniavusias uolienų tekstūras ir olas, klausėsi paukščių balsų, bandė juos atpažinti, žavėjosi pakabintų varpelių skambesiu. Dėkojame girininkui Aivarui Audėjaičiui už skiepijamą meilę gamtai, už mokyklai dovanotą inkilą. Paukšteliams linkime jaukiai įsikurti naujuose nameliuose.

Minėdami Žemės dieną 4a, 7b klasių mokiniai iškėlė paukšteliams inkilėlį Centro mokyklos kieme. Inkilėlį ugdytiniams padovanojo Vaišvydavos girininkijos darbuotojai už kasmetinį bendradarbiavimą dalyvaujant inkilų kėlimo šventėje.


2024 m. vasario-kovo mėn. Centro lietuvių kalbos mokytojos Giedrė P., Karolina M. ir bibliotekininkė Alvyda R. organizavo lietuvių kalbos dienų veiklas:

  • 2024 m. pirmąją kovo savaitę centro mokiniai padedami lietuvių kalbos mokytojų turėjo atsakyti į klausimą „Koks žodis man gražiausias?“ ir surinkti gražiausius žodžius. Patys pačiausi sugulė į stendą „Gražūs žodžiai“.
  • Išskirtinę kalendorinę dieną – vasario 29-ąją – Centro 5a ir 6a klasių mokiniai lankėsi atnaujintoje „Ąžuolyno“ bibliotekoje. Prieš tris dienas ten lankėsi ir 7a ir 10a klasių mokiniai. Bibliotekos darbuotojos pravedė renginį „Knyga – kalbos likimo liudytoja“, kurio metu surengė kelionę po atnaujintas išgražėjusias patalpas, supažindino su bibliotekoje teikiamomis paslaugomis, papasakojo apie ypatingus objektus – šviestuvą iš 5000 detalių, parką bibliotekoje, langą grindyse. Grįžę į Vaikų literatūros skyrių atsidūrėme dideliems ir mažiems skaitytojams atviroje knygų karalystėje, kurioje taip patiko, kad pasižadėjome grįžti ir tapti šios bibliotekos skaitytojais.

2023 m. gruodžio mėn. priešmokyklinės „Uosiukų“ grupės ugdytiniai dalyvavo tarptautiniame piešinių konkurse „Kalėdinis atvirukas“, organizuotame Lietuvos dailininkų sąjungos. Centro ugdytinis Kirilas tapo konkurso lauretu! Sveikiname ir džiaugiamės pasiekimais.


2023 m. gruodžio 7 d. Centre nuvilnijo „Kalėdinio megztinio diena“! Jos metu Centro bendruomenė prisidėjo prie prasmingos akcijos, kurią inicijuoja „Gelbėkit vaikus“ organizacija. Išsitraukėme iš spintos megztinius ir juos papuošėme įvairiomis medžiagomis ar dekoracijomis. Centro mokykloje taip pasipuošę dalinomės džiaugsmu, gerumu ir rinkome piniginę paramą. Visos surinktos lėšos jau perduotos „Gelbėkit vaikus“ organizacijai, kuri rūpinasi vaikais, kuriems reikalinga pagalba. Gera daryti gera.

Piniginę paramą pervesti VO „Gelbėkit vaikus“ organizacijai galima bet kuriuo metu:
Gavėjas: VO „Gelbėkit vaikus“
Sąskaitos numeris: AB SEB bankas LT147044060000348949
Paskirtis: PARAMA


2023 m. lapkričio 29 d. Centro mokiniai dalyvavo Kauno miesto pradinių klasių specialiųjų poreikių mokinių projekte „Kalbinukų šventė: seku, seku pasaką 2023“. Tradiciniame renginyje, kuris šiais metais vyko Prezidento Antano Smetonos gimnazijoje, antrokė Rusnė ir 4a klasės mokiniai pristatė lietuvių liaudies muzikinę pasaką „Vilkas ir septyni ožiukai“. Šventės dalyviai stebėjo Ozo šalies burtininko, liūto ir raganos peripetijas. Klausėsi gimnazijos mažųjų choristų linksmų dainų, žaidė susipažinimo žaidimus bei šoko ratelius, sprendė kryžiažodžius, glaustai pasakojo apie žinomiausias pasakas. Visi dalyviai pasidžiaugė gražia švente, saldžiais prizais ir padėkomis.


2023 m. visą lapkričio mėnesį Centre vyko socialinė gerumo akcija „Ištiesk pagalbos ranką beglobiui gyvūnui“. Paramą nešė dideli ir maži – visko daug ir įvairaus! Kaip spindėjo vaikučių akys, kai atnešė kačiukams dovanas. Mokytojos Vilmos iniciatyva vis bendradarbiavimas tęsiamas su ne pelno siekiančia gyvūnų gelbėjimo organizacija Jonavoje – VŠĮ „Miesto katė“. Mažieji augintiniai, katytės ir šuniukai, dėkoja kiekvienam prisidėjusiems prie sotesnės ir šiltesnės žiemos.


2023 m. lapkričio 9 d. Centro neformalaus ugdymo būrelio „Ad libitum“ dainorėliai su muzikos mokytojomis Audrone, Dileta ir padėjėja Birute dalyvavo Kauno Jono Laužiko mokykloje vykusiame respublikiniame festivalyje „Aš galiu 2023“. Muzikos šventėje dalyvavo svečiai iš Kėdainių „Spindulio“ mokyklos, Kaišiadorių Šventosios Faustinos ugdymo centro, Gelgaudiškio „Šaltinio ugdymo centro“, Kauno Prano Daunio ugdymo centro, Kauno Šv. Roko mokyklos, Kauno Juozo Gruodžio Konservatorijos, Kauno Jono Laužiko mokyklos, Kazlų Rūdos „Saulės“ mokyklos mokiniai. Visi festivalio dalyviai puikiai pasirodė ir buvo apdovanoti padėkos raštais, simbolinėmis dovanėlėmis. Smagu ir gera buvo pasiklausyti kitų ir parodyti save.


2023 m. lapkričio mėn. 9a kl. mokiniai kartu su mokytojomis Z. Talutiene ir J. Strebeikiene dalyvauja konkurse „Vilnius mano mieste“. Mokiniai gamina Kauno pilies maketą ir ieškojo sąsajų tarp Vilniaus ir Kauno pilių.


2023 m. lapkričio 8 d. 6a, 7a, 9a kl. mokiniai dalyvavo susitikime su Kauno Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnais. Vyko rimta diskusija apie elgesį ir saugų bendravimą internetinėje erdvėje.


2023 m. spalio 19 d. Centre buvo paminėta Atšvaitų diena! Visi Centro mokiniai ir darbuotojai buvo paraginti atkreipti dėmesį į padažnėjusius eismo įvykius tamsiuoju paros metu. Visiems perduotas priminimas: BŪK MADINGAS – puoškis atšvaitu ir būk saugus! „Būk saugus“ būrelio vadovai padėjo vaikams pasigaminti įvairiausius atšvaitus. Ačiū už rūpestingumą!


2023 m. spalio 19 d. skambėjo Kauno klubo „Lions“ organizuotas paramos koncertas „Muzika iš kino filmų“. Tai buvo stebuklingas vakaras, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos Kauno Prano Daunio ugdymo centro vaikų svajonės išpildymui.

Iš širdies į širdį.❤️ AČIŪ, mūsų rėmėjai, kad esate!

Straipsnis apie ypatingą vakarą ir vaikų svajonę…


2023 m. spalio 10 d. Centro psichologė ir socialinė pedagogė pakvietė paminėti Pasaulinę psichikos sveikatos dieną. Centro bendruomenė buvo pakviesta pasivaišinti skaniais žaliai pamargintais rankų darbo keksiukais. Žalia šviesa gyvenimui. Žalia šviesa reiškia viltį, gyvybę. Rūpinkimės savimi ir vieni kitais. Dovanokime šypseną vieni kitiems – ji gali išgelbėti dieną, o kartais ir visą gyvenimą.


2023 m. rugsėjo 26 d. Centro mokiniai dalyvavo saugaus eismo pamokėlėje, kurią pravedė Kauno m. Žaliakalnio policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Jovita. Prasidėjus mokslo metams kelių eisme būna daugiau sumaišties, dėl to tenka vaikams priminti svarbiausias taisykles ir skatinti juos saugiai elgtis kelyje. AČIŪ pareigūnei Jovitai už glaudų bendradarbiavimą ir atsakingą požiūrį į mažiausiųjų saugumą!

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status