Tarptautinė programa DofE

Tarptautinė programa DofE

2024 m. vasario mėn. Centro jaunuosius žygeivius aplankė DofE žygių koordinatoriai Dainius Babilas ir Ingrida Veliūtė. Dalindamiesi savo kelionių patirtimi, įspūdžiais apie pasiektas viršukalnes, jie įkvepia jaunimą žygiams, suteikia pasitikėjimo savimi ir norą patirti naujus iššūkius.


2023-2024 m. m. prasideda ketvirtieji DofE programos įgyvendinimo metai mūsų Centre! Didžiulė PADĖKA komandai, The Tiltas Trust organizacijai ir Midai Babilienei (JK ambasada) už finansinę paramą ir paskatinimą. Tai kelias į mokinių savarankiškumą, pareigingumą ir savęs pažinimą!


2022-2023 m. m.


2023 m. birželio 29 d. Vilniaus universiteto Botanikos sode vyko „The Duke of Edinburgh’s International Award” (DofE) programos apdovanojimų ceremonija. Keturiems Centro žygeiviams buvo įteikti bronzos ženkleliai! Džiaugamės ir didžiuojamės!


2023 m. gegužės 31 d. ir birželio 1 d. keturi Centro mokiniai dalyvavo The Duke of Edinburgh’s International Award Lietuva – kvalifikaciniame bronzos žygyje. Komandai kartu su pedagogėmis U. Kazakevičiene ir V. Ambrasaite pavyko sėkmingai įveikti 24 km žygį ir pelnyti bronzos ženklelius!

Primename, kad DofE žygiuose mokomės:
✅ siekti komandos tikslų
✅ suprasti grupės dinamiką
✅ ugdyti lyderystės savybes
✅ tobulinti planavimo įgūdžius
✅ priiimti sprendimus ir jų pasekmes
✅ stiprinti pasitikėjimą savo jėgomis
✅ būti savarankiški
✅ rūpintis savo sveikata
✅ tausoti aplinką


2023 m. gegužės 18 d. Centro keturi mokiniai su dviem mokytojomis dalyvavo The Duke of Edinburgh’s (DofE) International Award Lietuva žygyje. Komanda sėkmingai įveikė bandomąjį bronzos žygį, kuris vyko Kauno rajono savivaldybės kurortiniame miestelyje Kačerginėje. Džiaugiamės pademonstruotais stovyklavimo įgūdžiais bei ištverme ir linkime sėkmės kvalifikaciniame žygyje!

2022-2023 m. m. įsibėgėja DofE programos įgyvendinimas. Mokiniai aktyviai siekia savo išsikeltų tikslų, vykdo pasirinktas veiklas ir kartu su žygio vadovais ruošiasi žygiui. Priešaky nusimato dar ilgas kelias, tačiau drąsa ir ryžtas, tikime, nuves programos dalyvius į sėkmę!


2021-2022 m. m.


2022 m. birželio 29 d. žydinčiame Vilniaus universiteto botanikos sode vyko DofE apdovanojimų ceremonija, kurioje buvo įteiktos padėkos mokiniams už dalyvavimą DofE programoje ir pasiektus tikslus. Šiais metais Centro mokiniai Danielius ir Lukas įveikė kvalifikacinį žygį ir gavo sidabro ženklelius. Dėkojame Centro mokytojų komandai: Raimondai J., Aušrinei Š., Živilei Ž., Ritai A., Urtei K, Ugnei K., kurios prisidėjo prie tikslo įgyvendinimo.

2022 m. birželio 6-8 d. Centro 10b klasės mokiniai Lukas ir Danielius dalyvavo The Duke of Edinburgh’s International Award Lietuva – kvalifikaciniame sidabro žygyje. DofE programoje įveiktas sidabro žygis ✨  Mes turime sidabrą! Centro mokiniai savo atkaklumu ir ryžtingumu tai pasiekė 🤩 Dėkojame visiems prie to prisidėjusiems 🙏 #DofE 

DofE programa – ne tik augina, bet ir padeda pasiekti tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo sunkiai įmanoma 🌿 Pasaulį ne akimis, bet visais kitais pojūčiais pažįstantys jauni žmonės iš Kauno Prano Daunio ugdymo centras, pernai drąsiai įveikę bronzos lygį, šiais mokslo metais ėmėsi sidabro – savanoriavo, sportavo, tobulino anglų kalbos ir skaitymo Brailio raštu įgūdžius, o galiausiai leidosi į 3 dienų sidabrinį žygį, per kurį įveikė 36 km 🤩 Didžiuojamės tokiu įkvepiančiu pavyzdžiu, parodančiu, kad „neįmanoma“ yra tik nuostatos mūsų galvoje. Svarbiausia – turėti tikslą, o tada žingsnis po žingsnio iki jo keliauti!

2022 m. gegužės 25 d. DofE programos žygeiviai išsiruošė į bandomąjį žygį Kačerginės miškuose. Pakeliui į išbandymus, į gamtos prieglobstį, žygeiviai mokėsi išgyvenimo gamtoje įgūdžių. Nauji potyriai ir patirtys garantuoti!


2020-2021 m. m.


2021 m. rugpjūčio 23 ir 24 dienomis Vilniaus universiteto botanikos sode vyko „The Duke of Edinburgh’s International Award” (DofE) programos apdovanojimų ceremonija (žiūrėti). Jubiliejinėje DofE programos ceremonijoje apdovanoti 300 mokinių (skaityti daugiau).

2021 m. gegužės 24-25 dienomis centro mokiniai įveikė #DofE kvalifikacinį bronzos žygį. Centro mokiniai buvo drąsūs, ištvermingi ir stiprūs. #DofE programos dalyviai žygyje atliko pačių išsikeltą užduotį, jie stebėjo Kauno marių regioniniame parke esančius senus pastatus, juos fiksavo nuotraukose ir domėjosi jų istorija. Žygeiviai pasiekė išsikeltą tikslą ir sujungę jėgas nužygiavo apie 28 kilometrus. Bronzos žygiui pasiruošti mokiniams aktyviai padėjo centro mokytojas Juozas D. Tai buvo viena iš akimirkų, kurios nesinorės pamiršti. Centre #DofE programą nuo 2020 rudens koordinuoja nauja centro neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Aušrinė Š.

DofE bronzos žygis. Kauno Prano Daunio ugdymo centro dalyviai (žiūrėti)


Nuo 2019 m. gegužės 23 d. Centras įgyvendina „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ (DofE) tarptautinę programą, su tikslu ugdyti ir skatinti mokinių, turinčių regėjimo sutrikimų, savarankiškumą, gebėjimą išsikelti tikslus ir kryptingai jų siekti, skatinamas ugdytinių poreikis savirealizacijai, aktyvumas, kūrybiškumas, tobulėjimas, siekiant sėkmingos integracijos visuomenėje.

DofE programa – tai iš Edinburgo atkeliavusi asmeninio augimo programa, Lietuvoje nuo 2006 metų sėkmingai įgyvendinama organizacijose dirbančiose su 14 – 24 metų jaunimu. Kauno Prano Daunio ugdymo centre, taikydami šią programą, mes skatiname mokinių kompetencijų ugdymą, kaip, komunikavimo, pažinimo, iniciatyvumo, socialines kompetencijas ir kt.

Dalyvaudami DofE apdovanojimų programoje jaunuoliai išsikelia individualius asmeninio tobulėjimo tikslus ir savo laisvalaikiu siekia jų. Mūsų ugdymo įstaigoje programą vykdo trys DofE vadovės, ugdymo centro pedagogės  – Aušra Jancevičienė, Lina Pužaitė, Evelina Gladkauskienė. Programos koordinatorė centre Grita Strankauskienė. Taip pat, žygių programos daliai vadovauja DofE žygių instruktorius Juozas Davalga. DofE vadovo pagrindinis tikslas yra padėti jaunuoliui drauge įvertinti jo pokyčius bei išmokti nepalūžti padarius klaidas.

Programa pagal amžių yra išskirstoma į tris pagrindinius lygius, kuriuos įgyvendinus gaunamas įgūdžių ir nuopelnų įvertinimo sertifikatas kartu su lygio ženkleliu. Šios programos sertifikatas yra pripažįstamas tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse.

Dalyvaujant DofE programoje dalyviui suteikiamos galimybės:

  • Susirasti naujų draugų;
  • Mokytis tolerancijos savo komandos draugų atžvilgiu;
  • Išmėginti veiklas, kurių dar nėra mėginę;
  • Geriau susipažinti su savo stiprybėmis ir silpnybėmis;
  • Patirti nuotykių;
  • Pasiruošti tolimesniems savo gyvenimo etapams.

DofE apdovanojimai yra ypatingai vertinami darbdavių, nes parodo jaunuolių gebėjimą motyvuoti save, mokytis iš patirties bei efektyviai planuoti savo veiklą.

Plačiau apie programą Lietuvoje: www.dofe.lt

Plačiau apie programą Pasaulyje: www.intaward.org


KPDUC projektai: 2017 – 2024


The Duke of Edinburgh‘s International Award – pasaulyje pirmaujanti neformaliojo ugdymo programa jaunimui nuo 14 iki 24 metų, padedanti jaunuoliams geriau pažinti save, tobulėti ir ugdytis gyvenimui ir karjerai reikalingus įgūdžius. Nuo programos pradžios – 1956-ųjų – milijonai jaunų žmonių dalyvavo programoje daugiau kaip 130-yje pasaulio šalių ir teritorijų. 

DofE Lietuva komanda – vysto ir plėtoja programą šalyje, kad kuo daugiau jaunų žmonių iš visos Lietuvos turėtų galimybę joje dalyvauti. Pernai beveik 1000 jaunuolių iš visos Lietuvos aktyviai siekė savo tikslų.

Jūs galite sekti programos naujienasFacebook |Instagram

The Duke of Edinburgh’s International Award Lietuva būstinė: Žirmūnų g. 1B, LT-09101, Vilnius | Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status