2021-2022 Tradiciniai renginiai

2021-2022 Tradiciniai renginiai

~ 2021-2022 mokslo metų pabaigtuvės ~

Birželio 20-23 dienomis 10b klasės mokiniai rėmėjų dėka dalyvavo vasaros stovykloje „Saulėgrįža“ Rumšiškių liaudies buities muziejuje. Kauno Prano Daunio ugdymo centro rėmėjų – LIONS klubų – kasmet skiriama dosni finansinė parama suteikia galimybę organizuoti Centro ugdytiniams vasaros stovyklas, pažintines edukacines programas ir išvykas, Baltijos šalių aklų ir silpnaregių mokinių spartakiadas, dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose meninės raiškos festivaliuose. Jau tapo gražia tradicija dešimtokams mokslo metų pabaigoje išvykti į vasaros stovyklą. Už šią galimybę visų Centro mokinių, jų tėvelių, mokytojų ir administracijos vardu nuoširdžiai DĖKOJAME Kauno M. K. Čiurlionio LIONS, Kauno Tauro LIONS, Kauno moterų LIONS ir Kauno LIONS klubams.

Birželio 20 d. 10a klasės mokiniai ir tėveliai atsisveikino su mokykla, kurioje praleido dešimt, be galo greitai prabėgusių, metų. Norėdami atsidėkoti mokyklai padovanojo magnoliją, kurią visi kartu pasodino mokyklos kieme. Tėveliai išsakė daug gražių žodžių apie mokykloje praleistus metus, sutiktus žmones, kurie nuoširdžiai dirbo su jų vaikais. Šią dieną visi praleido kartu Rumšiškių liaudies ir buities muziejuje. Dalyvavo muzikinėje edukacijoje, pasižvalgė po muziejų. Esame dėkingi mokyklos rėmėjams už šventinius pietus ir galimybę pasivažinėti arklio traukiamu vežimu.

Birželio 10 d. 2a klasės mokiniams vyko integruota fizinio ugdymo ir IKT pamoka Hello pramogų parke. Tokiu būdu buvo paminėta mokslo metų pabaiga.

Birželio 9 dieną 3a ir 4a klasių mokiniai su mokytojomis L. Buliuoliene ir 4a kl. mokytoja L. Borusevičiūte mokslo metus užbaigė Kauno „Kalniečių“ parke. Vaikai sportavo, žaidė, vaišinosi ir smagiai praleido laiką. Į mokyklą grįžo puikios nuotaikos ir pilni įspūdžių.

Birželio 9 d. centro darželio priešmokyklinukai dalyvavo mokslo metų baigimo šventėje „Lik sveikas, darželi!“ Kauno botanikos sode. Puikus oras, smagios veiklos, džiugi nuotaika, gera kompanija – ko daugiau reikia šventei? „Didžiausios sėkmės mokykloje, mažyliai!“ – išleistuvėse linkėjo darželio mokytojos.

Birželio 8 d. 4a klasės mokiniai užbaigė pradinį ugdymą smagiu koncertu „Mes jau penktokai!“. Šventinę programą padėjo paruošti 4a klasės mokytoja Laima B., auklėtoja Aušra R. ir muzikos mokytoja Dileta J. Ketvirtokai deklamavo, dainavo, šoko. Koncertą stebėjo mokinių tėveliai ir mokytojai, kurie dirbs 5 klasėje. Koncertas visiems patiko, buvo smagu. Paskutinį šokį su vaikais smagiai sušoko ir tėveliai.


~ Tarptautinė vaikų gynimo diena ~

Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti 2022 m. birželio 1-ą dieną Kauno specialiojoje mokykloje vyko 5-8 kl. specialiųjų ir bendrojo ugdymo mokyklų renginys „Šokis vienija“. Mokytojos Dileta ir Jolanta parengė 7a ir 8a klasių mokinius šokti „flešmobą“ ir renginyje dalyvauti kartu su kitomis Lietuvos mokyklomis. Visus vienijo gera nuotaika ir šokis.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Tradiciškai mokykloje apsilanko būsimieji pirmokai. Taip jau sutapo, kad šįmet vaikai iš darželio į mokyklą atvyko vaikų gynimo dienos proga. 2022 m. birželio 1 d. vyko darželio priešmokyklinės „Pelėdžiukų“ grupės vaikų kelionė į mokyklą, susipažinimas su jos edukacinėmis erdvėmis, klase, biblioteka, sensorikos ir pojūčių erdvėmis, muzikos kabinetu ir vaišės, skanėstai valgykloje. Vaikai jau laukia mokyklos!

~~~~~~~~~~~~~~~~

Lietuvos Respublikos Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga kreipėsi į Lietuvos vaikus, kurie pastaraisiais metais patyrė ne vieną iššūkį ir palinkėjo nepamiršti ištiesti pagalbos rankos kitiems.

„Mieli vaikai, esate Lietuvos atžalynas, kuris nuolat stiebiasi į viršų. Pastarieji metai jums buvo sudėtingi. Augant, bręstant labai reikia bendraamžių palaikymo, galimybių aktyviai veikti ir mokytis naujų dalykų, tyrinėti ir bandyti suprasti pasaulį, kuris tikrai moka nustebinti ir pažerti dar neregėtų iššūkių.
Pandemija sujaukė jūsų kasdienybę, turėtus planus ar norus. Rusijos karas Ukrainoje – uždavė ne vieną klausimą. Tikiu, kad kiekvienas išbandymas gali kažko išmokyti ar bent jau priminti, kaip svarbu vertinti tai, ką turime.
Nuoširdžiai linkiu, kad ši vasara jums būtų kupina naujų atradimų ir bendrystės. Tiek tiems, kurie jau gali pradėti ja džiaugtis, tiek tiems, kurių dar laukia brandos egzaminų išbandymas. Išsaugokite kūrybos ir žaismės energiją, kurią, neabejoju, visi turite.
Kiekviena diena – tai nauja galimybė geriau pažinti save ir pasaulį. Stiebkitės, tobulėkite, skleiskitės ir niekada nepamirškite ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems jos šią akimirką reikia. Gražios vasaros!“

~~~~~~~~~~~~~~~~

Kauno M. K. Čiurlionio Lions klubas siunčia sveikinimą Centro vaikams. Nuoširdžiai sveikiname visus vaikus su Tarptautine vaikų gynimo diena! Linkime, kad turėtumėte saugią, juoko ir šypsenų kupiną vaikystę, tegul ji būna kupina emocijų, ieškojimų ir atradimų, neužmirštamų akimirkų ir įspūdžių! Sėkmės jums visur ir visada!


Pirmąjį gegužės sekmadienį sveikinome visas MAMAS! Centro mokiniai dovanoja Muzikinį sveikinimą ~ pačiam brangiausiam žmogui ~ MAMAI!


~ Velykiniai sveikinimai ~


~ Pasaulinė autizmo supratimo diena ~
2022 m. balandžio 4 d. ugdymo centre buvo minima Pasaulinė autizmo supratimo diena (žiūrėti). Mokiniai savo kūrybiniais darbais parodė, ką labiausiai mėgsta veikti, taip kiekvienas atskleidė savo unikalumą, išskirtinumą. Ugdytiniai dalyvavo interaktyvioje „Edulando“ STEAM edukacinėje veikloje, kurioje patyrė netikėtumą iškviečiant džiną, sužinojo kaip pasigaminti modeliną, kaip vanduo gali keisti savo spalvą. Ugdymo centre surengtos Domo Sakalausko ir Livetos Ilikaitės kūrybinių darbų parodos, bei vyresniųjų klasių mokinių improvizacijos M. K. Čiurlionio paveikslų tema. Visiems smagu pasmaguriauti, tad tariam AČIŪ 10a klasės mokinio mamai Ilonai Gudaitienei, kuri visus vaišino spragėsiais, ir įmonei „Naujasis Nevėžis“ palepinusiai sveikais traškučiais.
Centro darželyje šalia įprastų pirmadienio ugdymo veiklų vyko atviras integruotas dailės ir pažintinės veiklos užsiėmimas „Vėjų gėlė“ (žiūrėti), pedagogų ir pagalbos specialistų apskrito stalo diskusija „Edukacinių erdvių reikšmė inkliuzijos kontekste“ bei filmo „5 klausimai apie autizmą“ peržiūra bei aptarimas, suorganizuota Kotrynos Masytės piešinių paroda, metodinių priemonių paroda „Priemonės, orienruotos į vaiko ugdymosi sėkmę“.
Balandžio 2 – Pasaulinė autizmo supratimo diena! Būti SUPRASTAM ir PRIIMTAM – tai, ko reikia kiekvienam.

2022 m. kovo 10 d. Kauno Prano Daunio ugdymo Centre vyko Pilietiškumo pamoka, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Centro kieme, pasipuošę tautine atributika giedojome „Tautišką giesmę“ kartu – kovo 10 d. 12 val. Tai – tradicine tapusi Kauno moksleivijos akcija – pasveikinimas miestui „Tautiška giesmė“ nuo Kauno kalvų.
Kauno Prano Daunio ugdymo centro bendruomenė yra akcijos „Lietuvos vaikai sveikina Lietuvą, skambindami varpais“ dalyviai, kurią organizuoja UAB Percussion Play Baltics. Taigi, sveikinome Lietuvą su gimtadieniu dainuodami, skambindami varpais ir grodami lauko muzikos instrumentais! (žiūrėti) Gražaus ir Laisvo gimtadienio, Lietuva! Savo Meile, mažais darbais prisidedame prie Tavo klestėjimo. Gyvuok per amžius, būk Laisva, šalie gimta!🌼🌿🌹Muzikos mokytojos Dileta ir Audronė kartu su mokiniais😊🎶

2022 m. kovo 8 d. su Tarptautine moters diena visas centro mokytojas ir darbuotojas šiandien pasveikino centre dirbantys vyrai. AČIŪ Jums mielieji 👍


~ KPDUC – 94 ~

Dažnai nesusimąstome, kad ir mokykla skaičiuoja savo gyvavimo metus. Nepastebimai – prieš 94 – erius metus, įkurtas Kauno Aklųjų institutas išaugo į Kauno Prano Daunio ugdymo centrą. Kiekvieno žmogaus gyvenime mokykla palieka neišdildomą pėdsaką, savo sielos dalelę. Čia mūsų namai, kuriuose mokomės, bendraujame ir šypsomės. Gimtadienis – tai svajonių ir norų išsipildymas. Tau, mokykla, linkime, kad dar ilgai girdėtum mokinių juoką, klegesį, kad apie Tave rašytų knygos atsiliepimus ir prisiminimus, nes Tu esi mums kaip mama, kuri kviečia, padeda ir globoja. O visiems mokiniams ir mokytojams linkime , kad mokykloje būtų jauku ir gera. Centre vyko nuotolinė pamoka kurios metu sveikinimus tarė mokyklos direktorė Raimonda Juknevičienė, Vyturio gimnazijos direktorė Aleksandra Bancevičienė, Centro darželio bendruomenė. Dėkojame visiems už sveikinimus.

Visas mano tikėjimas vaikšto mokyklos koridoriais,
Visos mano mintys sudėtos į mokyklos klases,
Norėdami pamatyti LIETUVĄ, žiūrėkim į mokyklą, –
Ten ji auga, mokosi skaityti ir rašyti….

Justinas Marcinkevičius.


~ Saugesnio interneto diena ~

2022 m. vasario 8 d., antradienį, visame pasaulyje buvo minima Saugesnio interneto diena. Ši diena minima įvairiais renginiais siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinant saugesnį naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Centre mokytoja Lina V. visą vasario mėnesį kvietė ir inicijavo įvairias veiklas, saugesnio interneto tema. Buvo pasiūlytos priemonės atitinkamai 1-4, 5-10 klasių mokiniams, jų tėveliams ir centro darbuotojams. Veiklos buvo organizuojamos pamokų, būrelio metu, ir kitu laisvu laiku. Kvietimas į veiklas ir kita medžiaga.


~ Užgavėnių šventė ~

2022 m. kovo 1 d. centre vyko Užgavėnių šventė (žiūrėti). Labiausiai laukiama šventės dalis – Lašininio ir Kanapinio dvikova bei Morės deginimas mokyklos kieme. Muzikos mokytojos kvietė visus į kiemą, susirinkusius kieme mokinius kvietė į ratelius, šokdino, ragino varyti žiemą iš kiemo. Pagaliau pasirodę Lašininis ir Kanapinis, stojo į dvikovą ir norėjo parodyti , kas galingesnis. Kova buvo apylygė, tačiau Kanapiniui pavyko nugalėti priešininką su centro ugdytinių pagalba. Tada eilė atėjo ir Morės deginimui, su garsiais šūkiais ir raginimais vijome žiemą iš kiemo ir manome mums pavyko. ŽIEMA ŽIEMA BĖK IŠ KIEMO!!!


~ Lietuvos valstybės atkūrimo diena – Vasario 16-oji ~

2022 m. vasario 10 d. 9.50 – 10.30 val. Centre vyko integruota istorijos, geografijos, muzikos, lietuvių ir rusų kalbų, matematikos ir gamtos mokslų pamoka „Lietuvos krepšinis“ (žiūrėti), kuri skirta Vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai – paminėti. Mokytojos L. Andriuškevičienė, G. Petkuvienė, R. Bundzienė, J. Strebeikienė, Z. Talutienė, D. Jagelavičiūtė, Ž. Černiauskienė, V. Alijauskienė, D. Kauklienė, T. Krasauskienė supažindino 5–10 klasių mokinius su Lietuvos krepšinio istorija. Mokiniai kartu su mokytojomis žiūrėjo skaidres ir filmuotą medžiagą, skandavo krepšinio skanduotes, klausėsi dainų, „darė bangą“. Visus vaizdo įrašus rasite centro FB paskyros komentaruose. Kviečiame pasižiūrėti ir kartu džiaugtis ir didžiuotis centro mokiniais.


~ Sausio 13-osios minėjimas ~

2022 m. sausio 13-osios rytą mokyklos languose uždegę žvakutes – atminimo simbolius – prisijungėme prie Lietuvos mokyklose organizuotos pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“ (žiūrėti). Mokyklos bendruomenė kartu su visa Lietuva pagerbė už Lietuvos laisvę kovojusius ir gyvybę paaukojusius žmones. Pirmos pamokos metu mokytojai ir mokiniai kalbėjosi apie Sausio įvykius bei jų reikšmę Lietuvai ir mums visiems. Mokyklos bendruomenės nariai palaiko gražią iniciatyvą „Neužmirštuolė“.

Darželio bendruomenė tai pat jungėsi prie akcijos – Neužmiršome ❤️💚💛 Vienybės, Atminimo ir Pergalės žvakutės ant darželio palangių (žiūrėti)


~ Kalėdiniai renginiai ~

  • Kalėdiniai sveikinimai 2021 (žiūrėti)
  • Šventinis sveikinimas (žiūrėti) visai Kauno Prano Daunio ugdymo centro bendruomenei.
  • 2021 m. gruodžio 22 d. 12.00 val. Centro mokykloje vyko tradicinis renginys Kalėdų belaukiant „Žiemos vakarą baltą…“.  Mokytojų Diletos ir Audronės paruoštas puikus šventinis koncertas užbūrė džiaugsmingai pakilia šventine nuotaika salėje visus esančius ir prie ekranų klasėse žiūrinčius dalyvius.  Į šventę buvo pakviesti svečiai iš LION, ROTARY klubų ir bendruomenės nariai. Atitolome trumpam nuo darbų ir rūpesčių, pasidalinome gerumu ir meile šildėm vieni kitų širdis…
  • 2021 gruodžio 20 d. darželyje vyko kalėdinė šventė „Kalėdos Disneilende“ (žiūrėti). Šventų Kalėdų švęsti darželio vaikai išsiruošė į išsvajotąją kelionę, į kalėdinį Disneilendą. Važiavome kalėdiniu traukinuku ir kiekvienoje stotelėje mūsų laukė nuostabūs kalėdiniai siurprizai, kurie ypač džiugino mažuosius: karuselės, tuneliai, sūpynės, hamakai, muzikiniai žaidimai ir netgi … paišdykavimai. Po kelionės jautėmės pavargę, bet laaaaabai laimingi. O dar Kalėdų Senelis atnešė dovanų! Tai mes dar labiau laimingi ir linksmi!

~ Tolerancijos diena – Lapkričio 16 ~

  • Centro bendruomenė tradiciškai prisijungia prie Lapkričio 16 – Tarptautinė tolerancijos dienos minėjimo veiklų. 2021 metų tolerancijos dienos simbolis – „Tolerancijos miestas“. Centro darželio Tolerancijos miestas (žiūrėti) – su nuostabia architektūra, Kantrybės, Atjautos gatvėmis, Supratingumo alėja, Tikėjimo aikšte ir Draugystės parku. Kaip gera šiame mieste būtų gyventi! Dėkojame darželio vaikams, tėveliams ir auklėtojoms!
  • Kviečiame visus pakalbėti apie vietovę, kurioje gyvenate. Pakalbėkime apie savo miestą, gyvenamą vietovę – padiskutuokite ir atkreipkime dėmesį į žmonių tarpusavio santykius, tolerancijos/netolerancijos atvejus. Bet kuris miestas ar miestelis yra gyvas todėl, kad jame gyvena žmonės, kurie yra skirtingi. Mokyklos mokiniai piešė ir aplikavo piešinius Tolerancijos dienai. Mokykloje surengta mokinių piešinių paroda (žiūrėti).
  • Tarptautinė istorinio teisingumo komisija

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status